Hızlı Kabala İpuçları – 3/4/16

Soru: Para ihsan etmeye nasıl eşit olabilir?

Cevap: Bu para değildir, para ile ölçülen çabalardır. Para, yer çekiminin gücüne ve torbanın büyüklüğüne bağlı olarak bu torba üzerinde ihsan edebileceğim ne kadar güç olduğunun tartıldığı bir torba altın ya da gümüştür. Fizik açısından böyle açıklanabilir.

Soru: Borçların manevi kökü nedir?

Cevap: Bu yolda aramızda kendini ortaya çıkaran, Yaradan’a olan borcumuzdur.

Soru: Eğer benim mesleğim yasayı ihlal etmeyi içeriyorsa, Kabala Bilgeliği paranın nasıl kazanıldığını ayırt eder mi yoksa paranın kokusu yok mudur?

Cevap: Parayı başka insanlara zarar vermek için kullanmadığın sürece, paranın kokusu yoktur.

Soru: Benden borç para almış ama geri ödememiş biriyle ilişkim nasıl olmalıdır?

Cevap: Uygun bulduğunuz herhangi bir yolla paranızı geri isteme hakkına sahipsiniz; onu mahkemeye vererek ya da başka bir şekilde. Ama aynı zamanda size borçlu kişinin ekonomik durumunu da dikkate almak zorundasınız. Belki gerçekten borcunu ödeyemiyordur. Bu durumda onu “öldürmemelisiniz”.

Soru: Bankacılık sistemi, toplumun parasıyla yaşayan bir parazit mi yoksa dünyaya yararı dokunabilir mi?

Cevap: Günümüzde halen toplumun parasıyla yaşayan çok büyük parazitler. Bankacılık sistemi temel olarak az gelen yerlere para iletmeyi amaçlar. Örneğin, sanayide ödemeye aracılık ederek vb. ancak bankalar sadece kendilerini düşünmeye başladıklarından bu yana bankacılık sistemi parazit haline geldi. Bankacılar, bizim bankadaki mevduatlarımızdan büyük paralar alıyorlar. Dahası onlar halkın parasını kullanarak milyarlarca kazanç ediniyorlar.

Soru: Para ve başarı el ele gider. Kişi Kabala ilmini kullanarak başarılı olabilir mi?

Cevap: Evet, bu mümkün ama ancak ciddi olarak, grup aracılığıyla Üst Işığı kendinize çekmekle meşgul olmaya başlarsanız. Böylece mutlu, sağlıklı, başarılı ve zengin olacaksınız, hem manevi hem de dünyevi hayatta.

Soru: Eğer biraz para bulursam, kime ait olduğunu araştırmak zorunda mıyım?

Cevap: Paranın kime ait olduğu hakkında bilgiye sahip değilseniz, o zaman Tora’ya göre ait olduğu kişiyi aramak zorunda değilsiniz. Aynı zamanda Tora’ya göre parayı Polise götürmek zorunda olabilirsiniz.

Soru: Hayatını kazanmak için çalışma yükümlülüğü kadınları da içermekte midir?

Cevap: Günümüzde evet.

http://laitman.com/2016/09/blitz-of-kabbalah-tips-3416/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed