Gebe Kalmanın ve Doğumun Sırrı

Soru: Doğum çok karmaşık ve anlaşılmaz bir süreç ve Baal HaSulam tarafından Talmut Eser Sefirot’un (On Sefirot’un Çalışması) 400 sayfalık 6. cildinde açıklanmış. Hangi anda gebelik gerçekleşir?

Cevap: Gebelik, Kli (kap, arzu) gebelik için hazır olduğu anda gerçekleşir. Dişi kısım (alma arzusu), erkek kısım ile (ihsan etme niyeti) onun gibi olmak üzere birleşmeye hazır olduğunda yani arzuları Yaradan rızası için niyetine (ihsan etmeye) layık olduğu anda derhal onların arasındaki birleşme gerçekleşir ve Partzuf (manevi beden) ortaya çıkar.

Partzuf’un sol tarafı dişi parçadır ve sağ çizgi erkek parçadır ve aralarında üçüncü çizgi ya da ruh denilen, Yaradan’a benzeyeni doğururlar.

Soru: Neden gebe kalmak gece gerçekleşmek zorundadır?

Cevap: Tüm süreç ihsan etme niteliği uğruna gerçekleştirilir. Gece karanlıktır ve ihsan etme niteliği sadece karanlıkta ifşa edilir ve ortaya çıkar, ruhun hiçbir ışık ve aydınlanma istemediği koşulda, böylece eylem gerçekten ihsan etme niyeti uğruna olacaktır. Başka bir değişle, ben geleceği görmek istemiyorum, kendim için bir şey istemiyorum. Ben sadece ihsan etmek için hareket etmek istiyorum. Bu koşul, gece olarak adlandırılır.

http://laitman.com/2016/09/the-secret-of-conception-and-birth/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: