Arzu Yaradan’dan Kaynaklanır

Aldığım bir mektup: “Ben uzunca bir süredir sizin derslerinizi dinliyorum ve özverinizden etkilendim.”

Siz hayatta çok şey görmüş ve yaratılışın en üst hedefine ulaşmak amacıyla çalışan bilge ve zeki bir adamsınız ama eğer arzuladığınız şey sonunda ifşa olmazsa, ne olacağını merak ediyorum. Yaptığınız şeye inanmak için enerjiyi nereden buluyorsunuz?”

Sonuçta, bu imkânsız bir görev, hatta birçoğunun sabrı ya da Yaradan’ı ifşa için arzusu yokken bile, sizin O’nunla sonsuza kadar yaşamak ve dünyayı mükemmel bir yer yapmak için büyük arzunuz var. Siz, Yaradan’a doğru ilerleyen herkes için garantör olabilecek, bu gezegende tek kişi olarak görünüyorsunuz.”

Umarım ki, evrende var olma hakkı için olan tüm çabalarınıza teşekkürler, Yaradan’ın sesini duyabilecek ve yaşam için O’nun özel talimatlarını alabileceksiniz, bu gezegende değil ama başka bir yerde.”

Yorumum: Bu mektupta hiçbir soru yok ama tek bir şey söylemek için bunu yayınlıyorum: Arzu, Yaradan’dan gelir, bu yüzden O’na sadece bunun için teşekkür ederim.

Aslında Yaradan’dan gelen böyle bir arzu için, O’nu dünyaya ifşa etme ve dünyayı O’na getirme arzusu için Yaradan’a olan tutumumuzla O’na ödeme yapmalısınız. Benim eylemlerim yoluyla yapmaya çalıştığım şey budur. Bizim hazzımız, utanç, gurur ve değersizlik duygularımızın aksine olarak, Yaradan’ın büyüklüğünden kaynak bulur.

http://laitman.com/2016/08/desire-stems-from-the-creator/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed