Manevi Başarı İçin En İyi Meslek

Soru: Kabala Bilgeliği iş sahibi olmaya karşı mıdır?

Cevap: Asla. Kişi, paraya ihtiyacı yoksa bile çalışmalıdır. Meslekle ilgili, Kabalist olmak isteyen birine, örneğin, doktor olmak yerine çok düşünce gerektirmeyen işleri seçmesini tavsiye ederim. Bir doktor işe boğulacak, geceleri bile çağrılacaktır. Oysa bir doktordan daha düşük maaş alsa bile, kişi daha rahat ve ruhun gelişmesi için daha çok zamana sahip olacaktır.

Yorum: Ancak bizimle çalışan birçok doktor ve programcılar var…

Cevap: Her şey görecelidir. Manevi çalışmaya bağlanmış kişi zamanını bir meslekte iyi bilinen olmaya adayamaz çünkü düşünceleri tamamen manevi edinime odaklı olacaktır. Odağı artık gelişmeye, yaratıcılığa ve zorlu mesleki vizyona yönlenmiş olmayacaktır.

Soru: Sizin bilime eğiliminiz ve sibernetik ile ilgilenmeniz Kabala ilmini öğrenmenizde yardımcı mı oldu yoksa engel mi oldu?

Cevap: Çalışmalarımı bitirdiğimde, bir enstitüde kan transfüzyonu için genç araştırmacı olarak çalıştım. Bu ben Kabala Bilgeliğini çalışmaya başlamadan çok önceydi. Mastır derecemi tamamlayınca İsrail’e göç ettim. Yani, bunların hepsi benim geçmişime ait, hepsini geride bıraktım. O zamandan beri sibernetikle ilgili değilim; sadece Kabala ilmini öğretmede bana yardımcı olan belirli temelleri hatırlıyorum çünkü sibernetik hayatın yönetimini ilgilendiren bir bilim dalıdır ve Kabala İlmi de hayatın yönetimiyle ilgilidir ama daha yüksek seviyede.

Ben içimdeki bir boşluğu doldurmak amacıyla sibernetik öğrendim. Hiçbir şeyin hayatın yönetimi hakkında bir teoriden, hayatın nasıl yaratıldığını, nasıl davrandığını, nereden geldiği ve ne için ve neden olduğunu anlamaktan daha ilginç olamayacağını düşündüm. Bir öğrenci olarak, yavaş yavaş bu kitaplarda neler yazıldığını ve neyle uğraştıklarını anladım böylece ilgilenmeye başladım. Ama çalışmalarımı bitirdiğimde, bu bağlamdaki tüm çekiciliği de “uçup gitti”.

The Best Profession For Spiritual Success

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: