Kabala Bilgeliği Hiçbir Şeyi Engellemez Yasaklamaz

Soru: Eğer kişinin tüm hayatını manevi gelişmeye adaması ve “diğer işleri” bir kenara bırakması gerekiyorsa, yaşamak için ne zaman vakit kalacak? Yaradan neden her şeyi çok karmaşık yaptı?

Cevap: Peki, kişi ne için yaşar? Kabala Bilgeliği metodunu çalışmaya başladığımızda, bunu yaşamaya, hangi güçlerden söz ettiğini, bunu keşfetmenin ve bunları hissetmenin nasıl mümkün olduğunu ve dünya sisteminin nasıl yönetildiğini hissetmeye başlarız.

Kabala Bilgeliği, tüm insan kültürü, tüm dinler ve tüm bilgi için temeldir çünkü yüksek yönetim sistemi hakkında konuşur. Dünyamızda var olan her şey bu sistemin sonucudur. Kabala ilmini çalışmak sayesinde bunu yakalamak mümkündür.

Kabala ilminde, dünyevi zevklerde hiçbir yasaklama yoktur. Sakince balığa gitmek, futbol maçı izlemek, sporlarla ilgili olmak ve aileye bakmak vb. olasıdır. Ağır uyuşturucuların tüketimi haricinde, herhangi bir dünyevi uğraştan vazgeçmeye gerek yoktur, çünkü onlar kişiyi gerçeklikten ve yüksek yönetimi algılamaktan alı koyar.

Kabala Bilgeliği hiçbir şeyi engellemez. Bu bir manastır değil, acı çekme ya da kendini kısıtlama değildir. O sadece hayatlarımıza özel daha yüksek zevkler ekleme konusundan söz eder.

Bununla beraber, her zevk için, her doyum için, tüm bilgiler için, çabamız ve zamanımızla ödeme yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Burada da aynıdır.

The Wisdom Of Kabbalah Does Not Prohibit Anything

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed