İçgüdülerimizle Nasıl Başa Çıkabiliriz?

Soru: Fiziksel bencil içgüdülerimizle nasıl başa çıkabiliriz?

Cevap: Kendi başımıza her hangi bir şey icat etmeye ya da karara varmaya gerek yok çünkü içimizdeki hiçbir şeyi düzeltemeyiz.

Yapabileceğimiz tek şey, bizi düzeltebilecek ve böylece doğru seviyeye getirebilecek olan ve her aşamasında içinde gelişmemizin gereken ideal koşulları verebilen, bizim dışımızdaki pozitif gücü çekmektir.

Bu nedenle, her hangi bir gecikme olmadan Işığı çekmemiz gerekir ve o zaten bütün niteliklerimizi ayıklar ve ayırır ve belli bir niteliği biraz fazla ve diğerini biraz daha az vb. etkileyerek, onları ıslah olmaya yaklaştırmak amacıyla çalışır. Bu, tek bir bütün olarak ıslahımıza böyle başlarız.

How Can We Overcome Our Instincts?

2 Yorumlar

  1. Peki hocam insan yaratilis geregi mi kibirli, bencil ve narsist duygulara sahiptir? Bu gibi kotu huylardan kurtuldukca insan kendini neden depresif hisseder, dogal dengeleri bozuldugu icin mi. Yani ‘o yaparsa ben de yaparim’ gibi dusuncelerin olmamasi insanda ozguven sorunu olusturmaz mi? Ozetle egolu olmak gibi nitelendirebilecegimiz tum kotu huylar biraz da insani ayakta tutan seyler degil mi?

  2. Kişi doğası gereği egoist yaratıldığında bahsettiğiniz niteliklere sahip. Ancak bu nitelikleri görüp ve düzeltmek isteyen insanlarla beraber bir çalışma yaparak kişi değişime gelebilir. Kabala çalışmanın amacıda budur.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: