Gözlerinizi Açın Ve Mükemmelliği Görün

Soru: “Efendi, Tanrınız, sizi bu diyara götürür….. sizin inşa etmediğiniz büyük ve iyi şehirler vermek için, ve sizin doldurmadığınız iyi şeylerle dolu evler vermek için…” vb. denmiştir. Neden burada, siz yapmadınız diye vurgulanmıştır?

Cevap: Kendi kendimize hiçbir şey yapmayız ancak hiçbir yeteneğe sahip olmadığımızdan emin olarak, Yaradan’dan istemeliyiz. Yaradan, tamamen mükemmel özgecil sisteme girmek için bize güç verecek, yardım edecektir.

Bu nedenle, “Dikkat et, seni Mısır topraklarından dışarı çıkaran, Efendini unutmayasın…” denir. Yarada, egoizmin ıslahı için, İsrail topraklarına doğru bize rehberlik eder. Ve egoizm aniden artık egoizm olmadığını bize gösterir, o bizim bozuk niteliklerimizle bağıntılı olarak belirir. Ve şimdi biz, bunun en mükemmel sistem, sonsuzluk dünyası olduğunu ve onun içinde olduğumuzu görürüz.

Diğer bir değişle, biz her zaman var olan mükemmelliği görmek için kendi niteliklerimizi düzeltiriz. Şimdi bile hepimiz sonsuzluk dünyasının, cennetin, mükemmelliğin ve sonsuzluğun içerisindeyiz. Ama her türlü çirkin niteliklerimiz, bize evrenin sadece korkunç acılar ve ölümle dolu küçük bir parçasını görmemize izin verir. Ama aslında hepimiz mutlak mükemmelliğin içindeyiz.

Open Your Eyes And See The Perfection

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed