Egoizm İle Nasıl Çalışılır?

Soru: Rabaş’ın “Toplumun Amacı -1”, “Dost Sevgisi” ve “ “Dostunu Kendin Gibi Sev Hakkında” makalelerinde, hangi anlamda ve neden egoizmin bastırılmasından söz ediyor? Sonuçta, biz egoyu aşmak için çalışıyoruz.

Cevap: Buna egonun yok edilmesi denmez, ancak onun bastırılması ve ihsan etme ve sevgi niteliklerinin gerçekleştirilmesidir.

Soru: Ben egoizmi aşamıyorum ve bir şey yapabilme yeteneğine de sahip değilim, burada Yaradan nerede? Sonuçta, bana yardım etmesini istedim ve O’na yardım etmeye çalıştım ama hiç bir şey olmadı. Biliyorum ki egoizmimi “beslediğim” zaman, o “memnun olur” ama “açlık” gelecek ve beni yine yenecek. Şimdi tekrar ortaya çıkması ve bana hükmetmesi beni korkutuyor.

Cevap: Yaradan, kişinin hissettiği her şeyin içinde bulunur. Bu gerçekten şaşmamaya ve bir gruba bağlanmaya çalışmak sadece size kalmıştır. Çünkü niteliklerinizi doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek ve onları Arvut (karşlıklı garanti) ve Or Makif (Doğru koşulda olmadığımız sürece bizim dışımızda olan Işık) etkisi altında dönüştürebilmek, Yaradan’a benzer olmak, sadece dostlarla bağın içindedir.

How To Work With Egoism

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: