Av’ın 9’u

Av’ın 9’u, egoizmin bize hakim olduğu, aramızda olabilecek iyi her şeyi yok eden ve ayıran bir koşuldur. Bu Beit HaMikdaş’ın (tapınak) yıkılması denilen bir koşuldur.

Bugün tam da bu durumun içinde bulunuyoruz. Kimse başkaları için iyi duygulara sahip değil, bu yüzden tapınağımızı yeniden inşa etmek bize kalmıştır, Üçüncü Tapınağı inşa etmek: Birliğin ve birbirini tamamlamanın, nefret, kibir ve gururun üzerine yükselme koşuluna gelmektir.

Yaradan’ın ifşa olacağı, iyi güçler denilen bağı aramızda yaratmamız gerekir. Bu arada, bu hala dünyamızda gizlidir. Doğru ve iyi bağlantılar kurduğumuz an, dünyanın iyiliği içimizde ifşa olacak ve tüm insanlar için Üçüncü Tapınak nasıl inşa edildiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Yazıldığı gibi “Benim evim tüm insanlar için bir dua evi olarak adlandırılacak. (Isaiah 56:7)”

Ben, halkımızın başına gelen tüm trajik olayların bitmesini diliyorum; bunlara neyin neden olduğunu fark edelim ve anlayım ve kökünü kazıyalım, sevginin bağıyla bunların üzerine yükselelim. Bunu başarıyla yapabilelim!

http://laitman.com/2016/08/the-9th-of-av/

 

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: