Yaradan İle Bağlantıyı Kaybetmeyin

Tora, “Deuteronomy,” 7:02 – 7:04: Ne onlarla (diğer uluslarla) antlaşma yapacaksın, ne de onlara yakınlık göstereceksin. Onlarla evlenmeyeceksin; kızını onun oğluna vermeyecek ve onun kızını oğluna almayacaksın. Çünkü o oğlunun Beni izlemesine engel olur; onlar başkalarının tanrılarına ibadet ederler ve böylece Efendi’nin gazabı size karşı tutuşturulmuş olur ve O çabucak sizi yok eder.
Kişi egoizmle hiçbir taviz vermez, diğerleriyle bağlantı kurmaz, belli çözümler yoktur. Egoizmi tamamen öldürmelidir, onun üzerine çıkmalı, doğal formunda kullanmayı durdurmalıdır ve onu sadece ilk kısıtlamadan sonra perde ile Yansıyan Işıkla, ihsan etme ve sevgi için kullanmalıdır.
Soru: “Onun kızını kendi oğlun için almayacaksın” ne anlama gelmektedir?
Cevap: Kendi içinde, sonunda bozuk niteliğin olarak sana tezahür edecek, bencil kökenli hiçbir şey bırakma. Çünkü böylece Yaradan’la bağlantını kaybedersin ve ıslahının saflığı için mücadele etmen ve maneviyatta yükselmen mümkün olamaz.
Yabancı bir insanın kızıyla oğul evlenmesinin anlamı, gelecekte egoizmle bazı bağlantılara imkân bırakmaktır. Bu eylemin içinde Yaradan var olamaz. Bu nedenle, şöyle söylenir “Çünkü o oğlunun Beni izlemesine engel olur; ve başkalarının tanrılarına ibadet ederler.”
http://laitman.com/2016/08/do-not-lose-connection-with-the-creator/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed