Yapay Zekâ İnsanların Yerini Alacak Mı?

Soru: Yakında otomasyon ve robotların çalışan çoğu uzmanın yerini alacağı ve insanların sadece yaratıcı mesleklerle kalacağı iddia ediliyor. Bu konuda sizin düşünceniz nedir?

Cevap: Bu gelişmenin doğal yoludur. Bizim zamanımızda, teknoloji, otomasyon ve robotlar insan işgücünün yerini alıyor. Geçmişteki makinelerde sadece mekanik eylemler gerçekleştirilirken, şimdi insan mantığıyla eşleşen görevler yapabiliyor ve teknolojik rehberlik sağlayabiliyorlar. Otomatik olarak çalışan gemiler, uçaklar ve füzeler görmek mümkün. Yakında arabalar sürücüleri olmadan karayollarında seyahat edecek. Bu özel bir anlayış ya da teknoloji değil sadece algılayıcılar, yönlendiriciler ve koordinasyon gerektirir. Kişi gerekli manevi çalışma için tamamen serbest kalmış olacak.

Soru: Yapay zekâ, insan zekâsından daha üstün olursa ne olacak? Bunun önümüzdeki on yıl içinde olacağı söyleniyor.

Cevap: Gerçekten üstün olacak, zaten bir bilgisayar insandan çok daha hızlı hesaplıyor bile. Fakat biz bundan değil, manevi edinimden bahsediyoruz. Bilgisayar manevi çalışmada asla kişinin yerini tutamaz. Diğer her şey maddeseldir ve hayatın normal işleyişi, kolayca programlanabilir ve bir makinaya bağlanabilir.

Will Artificial Intelligence Replace People?

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed