Manevi Yol Ve Maddesel Yol Arasındaki İlişki

Soru: Manevi yol ile maddesel yol arasındaki ilişki nedir?

Cevap: Maddesel yol ve manevi yolun ne olduğunu bilmiyorum. Bağlı olduğum amaç nedeniyle onlar birleşmiş olmalılar, öylece ilerlerim.

Manevi amaç, Yaradan veya Tanrı diye adlandırabileceğiniz, realitemizi yöneten bir üst gücün ifşasıdır. Hiç fark etmez. En iyisi O’na Doğa demektir.

Eğer kişi üst gücü seçerse, fiziksel varlığı için gerçekten gerekli olan dışında her şeyden vaz geçer. Hala maddesel bir bedenin içinde olduğu için var olmak için bazı koşullara ihtiyaç duyar: yemeğe, eve, diğer bazı hizmetlere, tıbbi bakıma vs. ihtiyacı vardır. Tüm bunlara sahip olmak için, kişi çalışmak zorundadır.

Kişinin ölümlü bedenine hizmet etmesine ek olarak, ruhuna hizmet etmek için üst kuvveti ifşa özleminden başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı ortaya çıkar.

Böylece, binlerce gereksiz, boş eylemler, hobiler ve meşguliyetle kişinin hayatından kaybolur. Kendimi özgür hissederim. Her şey için zamanım vardır.

Örneğin, ben ders için hazırlıkla meşgul olurum, okurum ve farklı TV programlarının yapımına katılırım. Sabah derslerinin yanı sıra dersler de veririm ve çeşitli gazetelerde yayınlanan makaleler yazarım. Her şey için zamanım var!

The Connection Between The Spiritual Way And the Corporeal Way

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed