Herkes Musa Olmalı

Tora, Deuteronomy 5: 26: Kalpleri şöyle olmalıdır: Benden korksunlar ve her zaman benim emirlerimi yerine getirsinler; böylece onlar ve onların çocuklar sonsuza kadar iyi olabilsinler.

Korku huşu niteliğidir, kişinin kendini ıslah etmek için bir fırsatı olmasından önceki bir durumdur, ama o, üst güçle meşgul olmak, kendini O’nun seviyesine yükseltmek ve Musa gibi olma fırsatını sürekli kaçırır.

Herkes Musa gibi olmalıdır yani kendini tamamen düzeltmelidir der Tora’da.

Soru: Musa sık sık “O’nunla konuştum ve O’nun bana söylediklerini size aktarıyorum” demekte. O Yaradan’ı duyar ne anlama gelir?

Cevap: Bu Yaradan’ı kendi içinde hisseder anlamına gelir. Bina seviyesinde Yaradan’ı hissetmeye duymak denir, Hohma seviyesinde bu görmektir.

İnsanlar İsrail topraklarına girmeden önce Musa onlara Tora’nın kanunlarını tekrarladı.

Tüm Tora sadece tek bir prensipten bahseder “Dostunu kendin gibi sev.” Ancak her bir seviyede, bu artan bir kapasite, daha derin egoizm ve ona göre manevi ilerlemenin yüksekliğini getirir.

Her seviyede farklı görünür. Bu tıpkı çocuklarla olduğu gibi: prensip olarak, onlara aynı şeyi söylersiniz ama onlar farklı anlarlar ve siz onlara farklı muamele edersiniz. Her şey kişinin içsel arzusuna, gereksinimlerine ve kendi içinde mesajınızı kavrama yeteneğine bağlıdır.

http://laitman.com/2016/07/everyone-must-become-moses/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: