Hayatın Değerlerini Sıralama

Soru: Eğer Yaradan’dan gelen her şey bizim iyiliğimiz ve ıslahımızın için tasarlandıysa ve negatif her şey bizim arzularımızın yapısındaki bir değişik ise, hayatlarımızdan ne “temizlenmeli”?

Cevap: Yaradan, hayatımıza muazzam miktarda “çöp” atar, bundan gerekenleri seçmemiz ve kalanını atmamız gerekir. İyi ne, kötü ne, gerekli ne ve gereksiz ne sıralamalıyız. Bu sıralama bizi kusursuz bir yaratılan haline getirir. Buna dayanarak Yaradan’ın nasıl idare ettiğini anlarız.

Önümüzde, (değerler dediğimiz) çöp yığını şu formdadır: Sporlar, filmler, seyahat, güç, servet vb. Bütün bunlar bizi öyle cezp eder ki iyiyi kötüden, aydınlığı karanlıktan, mantığı mantıksızlıktan ve anlamlıyı anlamsızdan ayırt edemeyiz.

Eğer her şeyi doğru olarak sıralarsak, içsel düşüncelerimiz ve duygularımızın dışında, seçmek için neredeyse hiçbir şeyin kalmadığını görürüz. Televizyon ve bilgisayar ekranı aracılığıyla aldığımız tüm dışsal etkiler, esasen boştur.

Gerekli olanı gereksiz olandan ayırarak, sürekli seçerek, bu berraklaştırmalarla en sonunda muazzam bir işleyiş önümüzde ifşa olacaktır, Yaradan denilen muazzam sistem.

http://laitman.com/2016/07/sorting-lifes-values/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: