Gençler Arasında Depresyon

Bugün çocuklarının depresif durumları hakkında şikâyetçi olan aileler ile konuştum. Kafaları karışmış ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Depresyon sıklıkla gençleri aptalca şeyler yapmaya iter; çünkü onlar yaptıkları her şeyi depresyonu bulanıklaştırmak ve mümkün olduğunca derine bastırmak için yaparlar.
Gençler arasındaki depresyon, uluslararası bir sorundur. Aşağı yukarı gençlerin %15 i depresiftir ve bazı ülkelerde bu rakam %15 den daha yüksektir.
Çocuklarınızı veya torunlarınızı böyle bir durumda görmek çok acı verici. Bu yüzden onlara anlamlı bir varoluş sağlamaya çalışmak bize bağlı, çünkü hayat renkli, karmaşık ve çok derindir.
Eğer biz hayatın yüzeyinde “yüzer” ve kayarsak, sanki hayatın kanalizasyon girdabında yüzeriz. Ama eğer bunun içine dalar ve özellikle de derinliklerine ulaşırsak, onun içinde varoluşun anlamını, yaratılışın gelişme planını ve aslında evrende en eşsiz yaratılanlar olduğumuzu fark ederiz.
Hayatlarımızın büyük bir anlamı vardır. “Yıldızların üzerine yükselebiliriz” yani zaman ve mekânı aşabilir ve sınırsızlık koşula ulaşabiliriz.
Kendimiz için değil ama çocuklarımız ve torunlarımız için keşfetmek ve bununla ilgili bilgileri yaymak bize bağlıdır, böylece onlar kendi mutluluklarına ulaşabilirler. Hadi bugün bunu düşünün!
http://laitman.com/2016/07/depression-among-youth/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: