“Ve Sen Komşunun Evine Arzu Duymayacaksın…”

Tora, (On emir kitaplarının beşincisi, 5:18 bölümünde): Ve sen…. Komşunun evine, tarlasına, uşağına, hizmetçisine, öküzüne, eşeğine veya komşuna ait herhangi bir şeye arzu duymayacaksın.

Kişi başkalarına öylesine bağlanmalıdır ki o sadece insanları kendine çekmemeli ayrıca onların ideolojileri ve dünya görüşleriyle de birleşmeli. Aynı zamanda onların arzularıyla ve nitelikleriyle sanki kendininmiş gibi ihsan etmeye çalışmalı.

Dostlarında kıyafetlenmeyle, sözde kendi dışında var olan, onların her biri aracılığıyla dünyanın algılanmasını düzeltme yönünde, onların yerine çalışmalıdır. Sonuçta, bizler dev bir sistemin içindeki dişlileriz.

Bu nedenle, kişi ondan uzakta olan bazı küçük dişli parçalarını nasıl döndürdüğünü ve onun içinde kıyafetlenerek onun düzgün çalışmasına nasıl neden olduğunu anlamalıdır. Ve o, ihsan etmek ve sevmek için herkesle çalışarak, genel muazzam bir organizmanın her bir küçük parçasıyla bunu yapmalıdır. Ve bu “Ve sen…. Komşunun evine, tarlasına, uşağına, hizmetçisine….. arzu duymayacaksın” anlamına gelir.

http://laitman.com/2016/07/and-you-shall-not-desire-your-neighbors-house/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed