MUTLAK DOĞRU

Soru: Neden dinler birleşmez ama bunun yerine her biri kendi üzerine bir örtü çeker?

Cevap: Bu, tüm inançlar ve dinler tamamen egoist olduğu için böyledir. Din savaşları ve saldırıları, özellikle Yahudilikte, binlerce yıldır sürmüş ve bugüne kadar da sona ermemiştir. Birçok gruplar ve dini mezhepler ortaya çıkmış ve hepsi birbirine karşı kışkırtılmıştır.

Dinler insan egoizminin bir ürünüdür, bu yüzden onlardan iyi bir şeyler beklemek için hiçbir neden yoktur. Onlar aslında kitlelerin afyonudur.

Dinler “dostunu kendin gibi seveceksin” genel kuralını uygulamazlar (Levililer 19:18). Genel olarak bu emri nerede ve ne şekilde tutuyorlar?

Kabala Bilgeliği’nin dinlerle hiçbir bağlantısı yoktur. Ve bu aynı zamanda problemin özüdür. Biz çeşitli dini kuruluşlarla büyük bir uyuşmazlığa sahibiz. Dini kuruluşlar mekanik hareketler sergileyerek, bir kişinin kendisine gelecek dünyayı sağladığına inanırlar.

Kabala bu mekanik uygulamayla bir kişinin gelecek dünyaya sahip olamayacağını ancak bir egoist olarak kalacağını söyler. Eğer, bencil doğası üzerine yükselmesi yoksa onun için ne tür manevi bir dünya olabilir ki?

Gelecek dünya, bir kişinin bu dünyadayken “dostunu kendin gibi seveceksin” kuralını uygulayarak inşa ettiği, özgeciliğin dünyasıdır. Din sadece insanları satın alır ve daha fazlası yoktur.

Yorum: Kabala Bilgeliği’ni çalışan insanlar için dinlerini sürdürmelerini engelleyen bir şey yok, bu ilginç.

Cevap: İsteyen her kişi Kabala bilgeliği ile uğraşabilir, dini ne olursa olsun. Baal HaSulam “Son Nesil” kitabında bu konu hakkında yazar.

Bir dine veya bir başkasına mensup olmak kişiyi rahatsız etmez, güvenle geleneklerini sürdürebilir. Ama içsel olarak bencil doğasının üstüne yükselerek, özgecil şekle değişmelidir. Bu dinden Kabala ilmini farklılaştıran şeydir. Diğer her şey sürdürülebilen veya sürdürülmeyen bir gelenektir. Bu kişisel bir meseledir. Ama Kabala Bilgeliği sayesinde ego üzerine yükselmek; mutlak doğrudur.

http://laitman.com/2016/07/the-absolute-postulate/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed