“Küreselleşme : Sonun Başlangıcı”

Haber (Forex) : İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Batılı liderler geçmiş on yılın dehşetinin tekrarlanmasını önlemeye yardımcı olur diye kurallar oluşturmaya çalıştılar. Refah ve bağımsızlığı teşvik etmek istediler, savaş sadece düşünülemez değil maddi olarak da imkânsızdı. Ve çabaları boşuna değildi, meyvelerini vermeye başladı. O zamandan beri, Batı Avrupa’da silahlı çatışma olmamıştır. Dünya ticaretinin geliştirilmesi tüm dünyada gelirlerin büyümesine katkıda bulundular. Oysa Bretix küreselleşme sürecinin ters yönde geliştiğinin açık bir işaretidir. Pek çok ekonomist bu beklenmedik geri gidişle şaşkına döndü.

Benim Yorumum: Sorun küreselleşme değil, bu bize doğanın güçleri tarafından dayatılır. Biz, tek kalp, tek aile gibi tam birliğin hissiyatına yakınlaşmamız gereken bir noktaya doğru evrimleştik. Doğanın kanunlarını takip etme gerekli olduğu gibi, bu süreç kademeli ve planlanmış olmalıdır.

Fakat geleceğimizi icat etmeye gerek yoktur. Biz her zamanki egoizm aracılığıyla, kendi doğamız içinde geliştiğimiz sürece bunu planlayabilirdik.

Ama şimdi, gelişimimizin bir sonraki aşaması önümüzde ifşa oluyor: Tek ve bütünleşmiş bir insanlık. Bu koşula doğru doğanın güçleriyle birlikte çalışmak için gelişimimizin bütünsel yasalarını öğrenmeliyiz. Ve bunun için, onlar gibi olmak zorundayız. Ve bu Kabala Bilgeliği sayesinde bizim için mümkün olur.

“Globalization: The Beginning Of The End”

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed