DOĞAL ÖZ NEFRET

HABERLER (İsraelHa Yom.co.il) “Birkaç gün içinde dünyanın en büyük akademik birliği; Amerikan Antropologlar Derneği’nin İsrail’e karşı bir boykot kararı alması bekleniyor. 20 İsrailli akademisyen protestoları desteklemek üzere bir mektup gönderdi : Bunu yaparlarsa bindikleri dalı keserler…”

YORUMUM: Bu şaşırtıcı değil, bazı Yahudiler, Yahudi olan her şeye karşıdır çünkü bu onları Yahudi olmayan meslektaşlarının altına indirir. Bazıları kendi insanlarına karşıdır çünkü karşı çıkışları, kendi insanlarını reddetmelerini getirir ve böylece onlara karşı olan “aşağılama” dünya uluslarının gözünde aynı kalsa da, bu sayede kendilerini dünya halklarına karşı aklamış olurlar.

İnsanlarına karşı nefret duymak ve bu nefretin tarihi doğaldır çünkü Yahudiler bir ulus değildir. Yahudilik, tıpkı eski Babil’de İbrahim’in etrafında toplanıldığı gibi, dünyadaki herkes tarafından seçimle kabul edilmesi gereken bir dünya görüşüdür.

Bu dünya görüşü anti-egoistiktir yani, onun egoizm karşıtlığı, dünyamızın doğasına aykırıdır. Bu nedenle, herkesin birliği hakkındaki Kabala Bilgeliği ile dünyamızda herkesin ayrı olduğu fikri kadar birbirine karşıt hiçbir şey yoktur. 

Sadece acı, insanları İbrahim’in metodunu gerçekleştirmenin gerekliliğine getirecektir.  

http://laitman.com/2016/06/natural-self-hatred/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed