ÇOCUKLARDA FİZİKSEL CEZA KULLANIMI

YORUM: Bugünlerde çocuklar ve aileleriyle yapılan 50 yıllık çalışmanın sonuçları yayınlandı. Araştırma, 160.000 çocuğun hikayesini içeriyor. Gittikçe netleşti ki, ebeveynleri tarafından dövülen çocukların zihinsel sağlık sorunları oldu. Bu çocuklar saldırganlaşmaya başladı ve zihinsel yeterlilikleri ortalamanın altındaydı. Makalede üzerinde durulduğu üzere, bugün dünyamızda ebeveynlerin yüzde sekseni o ya da bu şekilde çocuklarını fiziksel ceza ile terbiye ediyor.

CEVAP: En iyi metod örnek oluşturmak olduğuna göre, ilk ve en önemli şey, ebeveynleri eğitmektir! Herhangi bir biçimde doğru dürüst çocuk yetiştirmek, sadece büyük olan akrabanın küçüğe örnek olması ile yapılır. Kabala Bilgeliği bundan bahseder.

Çalışma, “ebeveynler ve çocuklar” sorununu inceliyor ama aslında en önemli şey ebeveynlerin eğitilmesidir. Ve bu doğumdan başlamalıdır.

Ebeveynler, çocuklarına örnek olmak zorunda olduklarını bilmek zorundalar ve çocuk için böyle bir atmosfer oluşturmalılar ve bu atmosfer çocuğu şekillendirecektir. İnsan doğasını, erkek çocuk psikolojisini, kız çocuk psikolojisini, erkeklerin ve kadınların psikolojilerini, aile ve toplum psikolojisini  çalışmalılar. Bu, bir çoğumuzun eksik olduğu büyük bir bilgi sistemidir !

Ebeveynlik, tam bir bilimdir. Aramızda kim kadınlar hakkında eğitim, bilgi ya da malumat aldı? Kimse. Biz sadece kadına hazla doldurabileceğimiz bir obje olarak baktık. Ve bu korkunç!

Bir çok yıl hatta Kabala Bilgeliğini çalışırken, kendi içimde başkalarına karşı tamamen doğal biçimde vahşi, bir çok eski, hayvan içgüdüleri ve davranışları hissettim. Bunlar beni saran çevrede Kabalistik bir şekilde büyütülseydim var olmayacaktı. Her ebeveyn uygun bir eğitim almalıdır ve böylece sadece hayvani içgüdülerine göre hareket etmeyen  bir insan yaratılacaktır.

http://laitman.com/2016/05/the-use-of-physical-punishment-with-children/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: