Anti Semitizm Büyüyor

SORU: Son zamanlarda belirgin bir neden olmaksızın İngiltere’de antisemitik olaylarda dramatik bir artış oldu. İşçi Partisi’ndeki antisemitizm ve Eski Belediye Başkanı London Ken Livingstone’un Adolf Hitler’in seçildiği sırada Siyonizmin savunucusu olduğu ve Yahudiler’in toplama kamplarına değil, Avrupa’dan İsrail’e nakillerinin yapılması için çabaladığını söylediği açıklamaları, bu eğilimin sadece birkaç örneği….

Sizce Avrupa’daki en refah dolu ülkelerden birindeki bu Anti – semitizm açıklamalarının nedeni ve bu açıklamaların etkileri ve sonuçları sizce ne olabilir?

CEVAP: Tabi ki bunun pozitif etkileri olamaz ve bunun hakkında yıllardır yazıyorum, yıllardır uyarıyorum.

Anti-Semitizm, Yahudiler amaçlarını gerçekleştirmedikçe büyümeye devam edecek. Onlar tüm insanlığa bir ulus olarak birleşmenin nasıl olduğunu ve tüm dünyaya birlik getirmenin nasıl olduğunu göstermek zorundalar.

Tora’da da, Eski Babil’de Yahudi ulusu İbrahim’in liderliğinde bulunduğu sırada da, böyle söylenirdi. Yani amacımızı gerçekleştirmek dışında seçeneğimiz yoktur, bu iyi bir yolla veya doğanın parçası olan bir çok darbenin sonucu olabilir.

Aksi halde, amacımızı gerçekleştirmediğimiz sürece, bizi amacımıza doğru yönlendirmeyi amaçlayan dünyadaki negatif güçleri kendimize karşı uyandırırız. Yahudi halkı içerisinde “Dostunu kendin gibi sev” koşuluna ulaşmak, dünyaya onlara rol model olmanın mümkün olduğunu göstermek ve “Dünya uluslarının üzerinde bir ışık” olmak bizim görevimizdir…

http://laitman.com/2016/06/anti-semitism-is-growing/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed