VEJETERYANLIK DÜNYAYI KURTARACAK MI?

YORUM: Oxford Üniversitesi’nden bilim adamları insanlığın vejeteryanlığa geçmesindeki faydayı hesapladılar. Onların modeline göre, dünya nüfusu vejeteryanlığa dönmeyi kabul ederse, 8 milyona yakın insan kurtarılabilecek. Bunun yanında doğayı, ağaçları, ormanları ve dahasını da koruyabilecekler.

CEVAP: Bu açıkça fantezi. Dünya çapında seyahat ettim ve her yerde insanlar her şeyi yiyor: Deniz ürünlerini, yılanları, kurbağaları, köpekleri, koyunları, kuşları ve dahasını…

İnsanlığı et yemekten alıkoymak imkansızdır. Bu sadece eski bir alışkanlık ya da gelenek değildir. İnsan bu şekilde doğmuştur ve bu koşulda var olur. Aynı şekilde, insanların et olmadan da  var olabileceklerinin hala ispatlanması gerekiyor; bana göre hiçbir şey etin yerini tutamaz.

Bir insan hayvandır. O, çimen yiyen bir hayvan değildir ama o her şeyi yiyen bir hayvandır ve bunda iyi ya da kötü herhangi bir şey yoktur. Bu, onun doğa tarafından nasıl yönlendirildiğidir ve o, yıkıcı olmak için tasarlanmamıştır.

Dietimizden hayvana olan ihtiyacımızı çıkarırsak, onların ürünleri olan yumurtalarını, yağlarını, proteinlerini ve karbonhidratlarını da yememeye zorlanırız. Hayvanlardan deri ürünleri ve bu gibi şeyler üretmeyiz.

Böylece bitkilerden beslenmeye geçeriz. Ve hangi temelde onları sindirebiliriz, belki bitkilerin de duyguları vardır?! Sonuçta bir taş bile hissediyor. Bu durumda onları da reddetmemiz gerekecek. Peki  nereye gideceğiz? Doğadan gelen normal ve çeşitli bir dietin, uygun tüketiminin varlığı olmadan nasıl hayatta kalabileceğimizi gösteren yeterli araştırmaya sahip değiliz.

Her şeyi tüketmeye ihtiyacımız var; dünya, insan daha düşük bir seviyede bulunan her şeyi kullanabilsin diye yaratıldı. İnsanlar piramitin en tepesine yükseldiler ve bu piramit bütünüyle onların hem fiziksel hem manevi beslenmesi için vardır.

Bütün dünya bu amacı haklı çıkarmamız için yaratıldı, onu değiştirmemiz için değil.

http://laitman.com/2016/05/will-vegetarianism-save-the-world/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: