YENİ DÜNYA DÜZENİ

Dr. Michael Laitman’ın Oren Levi ve Yael Leshed-Harel Sohbeti

Kabala Bilgeliği, dünyada olanları, üst dünyanın ve liderlik sisteminin bakış açısına göre analiz eder. Dünya büyük ölçüde değişti. Geçmişte ülkelerin gelecek bir çok yıla dair planları vardı bugün bu pratikte imkansızdır.

İslam uykudaydı ve şimdi aniden uyanıyor. Ama bu uyanış, yakında, petrol dışında yeni enerji kaynakları bulunduğunda tükenecek. Amerikalılar, petrol yüzünden büyük ölçüde Arap Devletlerine bağımlılardı ama şimdi Amerikanın da petrol kaynakları var, yani hepsi bu. Amerika Orta Doğu’ya ilgisini kaybedecek.

İslamik terör, onu finanse edecek para bulunamadığında tükenecek. İran bu projelerle devam edecek ama Rusya bunu frenleyecek onun için tüm ülkeler indirilmeyecek. Avrupa’yı fetheden Müslüman göçmenler şimdi Amerikayı fethediyor ancak bu yakında sonlanacak.

İsrail teknolojik bir süper güç ama Amerika’nın artık bize ihtiyacı yok. Çin, İsrail’deki ve Amerika’daki beyinlere sahip olmadığı sürece süper güç olamaz. İsrail Orta Doğu’da küçük bir ada gibi olacak. Türkiye güçlü kalacak ve Mısır yükselecek.

Ama en önemli değişiklik şu ki; birlik ve bağ ruhuna sahip uluslar en güçlüler olacak. Büyüyen egoizm ülkelerin yakınlaşmasına izin vermiyor ve sadece İsrail bağ metodunu hazırlayabilir. Hangi ülkenin güçlü olacağını belirleyecek olan temel faktör, o ülkenin insanları arasındaki birlik olacak. Amerikanın eyaletlerindeki tüm ittifak yıkılacak ve Amerika 50 eyalete bölünecek.

Sadece ruhsal olarak güçlü olanlar galip gelecek. Bizler “RUH ÇAĞI” ile yüzleşiyoruz. İsrail’e yakın olanlar başaracak. Şimdi bölünmüş olan İsrail’deki birlik, Kabala Bilgeliği’nden köklenecek ve sonra “Uluslar Üzerindeki Işık” olacak…

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: