SEVGİ ARAYIŞI

Dr. Michael Laitman’ın  Oren Levi ve Nitzah Mazoz ile Sohbetleri

 Özet

Henüz bunu elde etmek imkansız olsa da herkes sevgi ister . Sevgi, kap ve ışık arasındaki bağdır. Gerçek sevgi kendimi kendimle değil, diğeri ile doldurmamdır.  Bu, “O’nunla dolmam”dır O’nun tarafından “doldurulmam” değildir.

Sevgiye ulaşmak için egonun üzerine yükselmek gerekir. Bu çiftler arasında da dostlar arasında da olabilir. “Dostunu kendin gibi sevmelisin” (Levitikus 19:18) : Tıpkı doğanın içimde kendimi sevmeyi yaratması gibi içimde sevginin inşasını istemek bana bağlıdır. Başkalarını hiçbir kişisel menfaat olmadan sevmek isterim.

“Sevgi tüm günahları örter” : Eğer bir güç gelip seni ıslah ederse, başkalarının kusurunu artık görmezsin. Toplumda “Dostunu kendin gibi sev” genel kuralını gerçekleştirmediğimiz sürece ilişkilerde gerçek sevgiye ulaşmada başarılı olamayacağız.

Özlem duyduğumuz sevme arzusu için,  bize uygun olan partnerlerde değil;  içimizde sevgiyi aramak gereklidir.

Sevgi ödünlerden oluşur; herkesin diğerine taleplerle gelmesiyle değil. Sevgi, ödünlerden zevk almaktır.

“Kendini doldurduğunu düşünen, kendini seven kişi mutluluğa ulaşır” : Bu yanlıştır, hatalıdır. Mutluluk, bizim doğru biçimde, sonsuza dek ve mükemmel biçimde tamamlanmayı öğrenmemize bağlıdır. Bu da ancak başkalarını sevmekle olur.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: