KABALİSTLERİN ÖĞRENCİSİ OLMAYA HAZIR OLMAK

SORU: Neden Kabala Bilgeliği’ni bilmeyenler, onun mistisizm ve büyü ile ilgilendiğini düşünüyor?

CEVAP: Kabala Bilgeliği’ne girmeye hazır olmayanları caydırmak için… Bir kişi çalışmaya başlamadan önce olgunlaşmalıdır. Kabala Bilimi okumak isteyen insanlar bile geri çevrildi ve öğretiyi çalışmaya başlamalarına izin verilene kadar, çok uzun zaman büyük çaba sarf etmeleri gerekti.

Kişi çalışmaya diğer her türlü sınırlamaların yanında çok katı şartlar altında kabul edilirdi. Bu şartları yerine getirerek aşama aşama Kabalistik grubun bir parçası olmasına izin verilirdi ve sonra Kabala çalışma şartlarına adanırdı.  Bu durum şöyle açıklanırdı; bu çalışma beraber küçük, integral ve kapalı bir toplum kuran, benzer düşünen insanlarla yapılmalıydı.

Bu toplumda herkes eşittir herkes birbirini destekler, herkes diğerine dahildir ta ki; içinde üst dünyayı keşfettikleri , içinde çalışmaya başladıkları ve keşfettikleri tek bir varlığa doğru, eriyip yok olana dek…

Denir ki; hocası Rabbi Akiva’ya gelip sonrasında ZOHAR KİTABI’nı yazan Yüce Rabbi Shimon Bar Yochai’ye de olan budur. Hocası son üç geri gönderişinde onun henüz Kabala çalışmaya hazır olmadığını iddia etmişti.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed