BİR BEBEĞİN GÖZLERİNDEN GÖRMEK

Laitman_00028

SORU    : 42 bebeği inceleyen bilimadamları bebeklerin yetişkinlerin göremediği şeyleri gördüğü kararına vardı.

CEVAP: Bu sadece bebeklere özgü değil. Hatırlıyorum birinde öğle yemeği yiyorduk ve karım masa etrafındaki herkese yemek veriyordu. Yaklaşık iki yaşındaki küçük kızım boş sandalyeyi işaret etti ve sanki boş sandalyede biri oturuyormuş gibi annesine “Ona neden yemek vermediğini” sordu.

SORU: Yukarıdaki çalışmada bilimadamları aynı şeyden bahsediyor. Altı aydan üç yaşına kadarki bebekler yetişkinlerin fark edemeyeceği “önemsiz” farklı ve küçük şeyleri fark ediyor. Bebekler ayrıca gizemli şekiller de görebiliyor.

CEVAP: Bu iddianın güçlü bir temeli var. Bebekler üst dünyanın hissine sahiptir. Küçük bir çocuk aniden hiçbir şey anlamamasına rağmen Yaratan’a  bağlı olmasa ve dindar bir ailede yetiştirilmese de henüz okumasa ve onunla ilgili henüz hiçbir şey duymasa da dua etmeye başlayabilir . Ancak o zaten içsel doğası onu üst seviyeye ittiğinden beri bunu hissediyor. Yani küçük çocuklar dünyamızın dış etkileri nedeniyle aşama aşama yok olana kadar, bu eğilime sahiptirler .

SORU: Bu fenomenin Kabalistik temeli var mı?

CEVAP: Tabi ki, reşimotlar ( hatıralar) insan doğasının temelidir ve zamanla gelişir. Bir kişi bunu geliştirmeye devam ederse doğal biçimde manevi dünyaya doğru büyümeye devam eder ama onu geliştirmediğimiz sürece içimizde embriyo düzeyinde kalır ve manevi tarafımız içimizde dururken sadece egomuz ve bedenimiz gelişir.

SORU: Kabala Bilgeliği ile uğraşmaya başlayan insanlar görünüşe göre çocukluk dönemine geri mi döner?

CEVAP : Sadece bu değil, onlar embriyo seviyesine geri dönerler ve bir kişi manevi seviyelere doğru ilerlediğinde sanki annesinin rahminde gibi bir tür genişlik hisseder ve sonra sanki doğar ve gelişir…

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed