Yahudi Halkının Varlığı için Bilgelik

thumbs_laitman_547_06Atamız Hz.İbrahim tarafından yaratılmış olan sistem, öğrencilerinin herbirinin içinde büyüyen egoizmlerinin üzerinde sürekli olarak gelişti. Onlar, İbraniler (Ivrim) olarak adlandırılıyorlardı, “Ever” kelimesinden gelen, “üstünde” İbrani, egoizmin, nefretin, karşılıklı reddetmenin sınırını aşan ve kendi egoları üzerine yükselen karşısındaki kişileri düşünen özgecil bağlantıya giren bir kişidir.

İşte bu Hz.İbrahim’in, öğrencilerine öğrettikleriydi. Onlara egolarının üzerine nasıl yükselebileceklerini ve bunu yükselmelerine devam edebilmeleri için nasıl kullanabileceklerini anlattı çünkü bu sadece sürekli artan ego sayesinde ki bizler mevcut durumumuzu bunun üzerine inşa edebiliriz ve adım adım doğanın gizli özgecil güçlerini hissetmeye başlayana kadar yükselmeye devam edebiliriz.

Egoistik güç bizim içimizdedir oysa ki, özgecil gücümüzü içimizden keşfetmeli ve geliştirmeliyiz. Sonrasında bu ikisini birbiriyle dengelemek üzere çalışmaya başlayabiliriz. Özgeciliği, büyümekte olan ego ile birlikte geliştirdiğimizde, biz de sürekli olarak ilerleriz tıpkı iki ayak üzerindeymiş gibi ve sonrasında bizi çevreleyen alanı keşfedebiliriz.

Bu yüzden, Kabala bilgeliği doğmuştur, dünya düzeninin hikayesini, iki zıt gücün birbirleri ile olan etkileşimi üzerine kurulu bir şekilde anlatan. Kişi, bu iki gücü kullanarak, üçüncü çizgi haline gelir. Bu, Yahudi halkının bilgeliğidir. Bu tarz teknikler başka kimsede bulunmaz.

Devam edecek.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed