Yasak Olan = İmkânsız Olan

thumbs_Laitman_121Soru: 24 Mayıs 2015, Pazartesi günkü, “Eşek Sürücüsü” dersinizi izledim, benim naçiz fikrime göre harikaydı. Sizin sözlerinizden, Kabala Bilgeliğinde, kendi “özüme” Malhut durumu içinde erişmem yasaktır. Bununla bağlantılı olarak aklımda birkaç soru belirdi:

  1. Bunun anlamı Kabala Bilgeliğinin amacı benim için, kendi “özümü” Bina durumunda olduğu gibi mi edinmek ve de alma arzusunu ihsan etme arzusuna çevirip ıslah etmek mi? Bu durumda, arzuların ıslahı, kendi “özüme” (Yaradan’a) erişmek için bir amaç değil ama bir araç mıdır?
  2. Bu bağlamda, Kabala Bilgeliğinde, kendi Malhut (kendimiz bu dünyada alma arzusu) durumu içindeyken “özümü” (“özümü edinmeyi gerçekleştirme arzusunu) edinmede bir kısıtlama mı vardır?
  3. Bu yasağı çiğnemek mümkün müdür, kişinin “özünü” edinmesi için (Kabala dışında) bilinen başka bir yol var mıdır?
  4. Bu yasağa rağmen, halen bu dünyadayken, kendi “özüne” erişen birisine ne olur?

Cevap: Kabala’da hiçbir şey yasak değildir! “Yasak” veya “yasaklanmış” sözleri kullanıldığı zaman, bu imkansızdır anlamına gelir, bu nedenle de çaba harcamaya değmez demektir. Ancak genel olarak her şeye izin vardır, ancak farklı bir yolla. Sana öğretilen yolda yürü ve edinim sahibi ol!

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed