Hayatın Anlamını Arayış

thumbs_Laitman_508_5Soru: Günümüzde Kabala bilgeliğinin çalışılması moda haline gelmiş durumda. Madonna gibi ünlülerin kendilerini buna adadıklarını görüyoruz. Bu sizin, global olarak, kişileri manevi doğaya getirme hedefinize yardımcı mı oluyor yoksa rahatsız mı ediyor?

Cevap: Bir yandan, bu, insanlar okumaya ve ilgilenmeye başladıkları için dikkatlerini Kabala bilgeliğine çekiyor. Diğer yandan da, Madonna ve diğerleri aslında gerçekten Kabala ile ilgilenmiyorlar. Bunun hakkında hiçbirşey yapamayız, insanlık bu şekilde gelişir. Sıra, muhteşem manevi sisteme geldiğinde, ne anında bir anlayış vardır ne de bunun ne olduğunu anlamak, bu yüzden insanlar bu soruya farklı açılardan yaklaşırlar.

Bize çalışmaya gelen öğrenciler bile tam olarak nerede olduklarını altı ay ile bir yıl arasında anlayamıyorlar. Bu kuantım fiziği çalışan kişilerle karşılaştırılabilinir. Orada da, bir yıl boyunca öğrenciler anlayamanın getirdiği umutsuzluk ile derslere gidip gelirler. Kişi, birden yeni bir boyuta giriş yapamaz, bu nedenle Kabala bilgeliğinde belli bir ayar süresi olmalıdır.

Soru: Peki, bu ünlüler size yardımcı oluyorlar mı?

Cevap: Bu onlara bağlı değildir daha doğrusu bu kişinin ihtiyacıdır, talebidir ve zorunluluğudur. İnsanlar, Kabala bilgeliğine, hayatın anlamına ait soru, onların ruhlarını dürttüğü an, gelirler. “Ne için yaşıyorum?” Eğer bu soru kişinin içinde yanmaya başlarsa, varlığında bir eksiklik hisseder ve kendi ile barışık olamaz ve eninde sonunda bize ulaşır. Fakat, hayatın anlamına dair soru onda, yiyecek, seks, zenginlik, aile, bilgi v.b. sayesinde tatmin ediliyorsa o zaman doyumunun bu seviyelerinde bir yerde saplanıp kalırlar. Bu ne iyidir, ne de kötü ve bu sırada kişi sadece gelişimin bu seviyesinde bulunur.

Bir süre boyunca, ben, kendim de hayatın anlamını, bilim ile başlayıp sonrasında din ile devam ettiğim bir şekilde araştırdım ve buralarda bulamadım. Ve bu tamamen dayanılmaz hale geldiğinde, Kabalistleri araştırmam bana tavsiye edilmişti. Öğretmenimi, dört yıl boyunca aradım ve onu bulduğum zaman bunun benim için olduğunu anlamıştım.

Basın Konferansından 11/03/15

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: