Kabala Bilgeliği Hakkındaki Eski Efsanelerin Bitişi

thumbs_Laitman_703_04Soru: Etrafımdaki arkadaşlarım bana Kabala bilgeliğini çalışmanın tehlikeli olduğunu söylediler çünkü delirebilirmişim. Bu çalışmanın tehlikeli olduğu ve çalışırken kişinin dikkatli olması gerektiği doğru mudur?

Cevap: Kabala bilgeliği’ni çalışmak için ana metinlerden olan “On Sefirot’un Çalışılmasına Giriş”’de şöyle yazılıdır, Kabalistler bilerek Kabala bilgeliği’ni çalışmanın tehlikeli olduğu dedikodusunu yaydılar çünkü insanların gelip onu çalışmasını istemiyorlardı. Ve bu sayede BetAmikdaş’ın (Tapınak) yıkılmasından günümüze kadar Kabala bilgeliği gizlenmiş olundu.

Bunun bu şekilde olması gerekiyordu, çünkü insanlığın gelişmesi ve İsrail halkının sürgünden geçmesi gerekiyordu. Sürgün aynı zamanda, Kabala bilgeliğinden, sistemin bilgisinden de ayrı kalınması ve karanlığa düşülmesi anlamına geliyordu. Bu yüzden 2000 yıl boyunca karanlıktaydık ve Kabala bilgeliği hakkındaki bu efsane de bu süre boyunca varoldu. Fakat bu efsane Kabalistlerin kendileri tarafından, zamanı gelene kadar insanları bu bilgelikten uzak tutmak için yayılmıştı.

Ve günümüzde her şey tamamen tersi durumundadır. Tıpkı tüm dünyamızın dünüşmüş olduğu gibi, Kabala bilgeliğine de olan bakış açısı değişmiştir. Kabalistler şunu yazmışlardır, günümüzden itibaren artık herkes Kabala bilgeliğini keşfetmek zorundadır ve İsrail halkına da neler verdiğini görmelidirler. Bunun nedeni, artık problemlerimizi çözemiyoruz aynı zamanda onsuz da artık daha fazla var olamayacağız.

Yani artık korkacak birşey yok. Kitabı açıp, çalışabiliriz ve hem kadınlar hem erkekler için başlangıç düzeyine uygun bir çok kitap mevcut.

Soru: Yani, insanlık son zamanlarda artık Kabala’nın  herkes tarafından çalışabilineceği bir seviyeye mi erişti? Eskiden bu şekilde değildi ve hatta çalışma hakkında bazı yasaklamalar vardı. Ancak, günümüzde insanlık kendini çıkmaz bir sokakta buldu ve bundan tek çıkış noktası bu sınırlamaların ötesindeki yaşamı öğrenmekten geçiyor.

Cevap: Özellikle bize Kabala bilgeliği çalışmasından ifşa olan ve bizleri şu anda içinde bulunduğumuz çıkmaz sokaktan  dışarı çıkaran da aynı çıkıştır.

Soru: “Yaşamın sınırlarının ötesinde” ile ne demek istiyorsunuz?

Cevap: Bu bizim bozulmuşluğumuzun ötesindeki, düzeltilmiş dünyadaki yaşamdır. Dünya daha önceden belirlenmiş kanunlara göre işlemeye devam etmektedir ve bizim bakış açımızdan başka hiçbir şey değişmemiştir. Kabala bilgeliği bizlere, aramızdaki kuvvetleri ve aramızdaki bağlara ait ağı ne şekilde yönetmemiz gerektiğini ve bu sayede herkesin birbirine doğru bir şekilde bağlanabilmesini açıklamaktadır.

Bu şekilde bir uyuma, birliğe, aramızdaki ilişkilerde ulaşırız ve burada, aramızda eşsiz bir kuvvet keşfederiz ve bu da sadece bedenlerimizdeki bu yaşamın üstüne yükselmemiz uğruna bizlere yardımcı olur. Yaşamı daha üst bir seviyede hissetmeye başlarız ve bu sayede bu dünyanın, bu yaşamın sınırlarının ötesine  geçmiş oluruz.

Soru: Bunun için kişinin büyük bir bilge olması gerekmiyor mu?

Cevap: Bu herkesin erişimine açıktır. Evlerimizde buzdolabı, fırın, mikrodalga var. Bunların nasıl çalıştıklarını biliyor musunuz? Bilmiyor olsanız da, bu sizin onları kullanmanıza engel değil.

Aynı şekilde bu metodu yaratan bilge Kabalistler vardı, tıpkı mikrodalga gibi. Ve aynı zamanda normal insanlar var, sadece onu nasıl kullanmaları gerektiğini bilmeleri yeterli olan. Herkes bir dereceye kadar öğrenmelidir, tıpkı bir mikrodalganın nasıl çalıştığını bilmemize olan ihitiyaç gibi, hangi düğmelere basmamız gerektiği ve derecelerini nasıl değiştirmek gerektiği gibi.

İsrail Radyo Programı, 103FM, 15 / 02 /15

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed