İnsanlığın Tarihçesi – Arvut’un (Karşılıklı Garanti) Gelişimi – 1. Bölüm

thumbs_Laitman_731Karşılıklı Garantinin Konuyla İlgisi

Bu konu, İsrail halkının tarihteki prizması içinden, Arvut (Karşılıklı Garanti) başlığına ayrılmıştır. Arvut’un İsrail toplumunu ve tüm dünyayı kurtarabileceğini söylüyoruz. Bu yazımızda şu anki mevcut durumumuzun köklerini görmek üzere geçmişe seyahat edeceğiz.

Aslında, bizleri Arvut’a doğru hareket ettiren program, dünyamızı da kontrol etmektedir. İnsanlık, doğanın, duran, bitkisel ve hayvansal seviyelerinden farklılık gösterir çünkü, o kadar egoisttir ki, diğerlerinin acı çekmesinden zevk alır, onların üzerinde hüküm sürmek, tüm dünyayı “yutmak” ister. Fakat, yavaş yavaş, geliştikçe, doğa ile benzer olup, onunla bağ kurmak ve kendini değiştirmek için bir düzeltme gerçekleştirmesinin gerektiği seviyeye ulaşır.

Tüm insanlığın birleşmesi, aralarındaki “karşılıklı garanti” onları doğa ile bağ kurmaya doğru yönlendirir. İnsan doğasının bu düzeltmesi, kötülüğün ifşası, egoizmimiz sayesinde gerçekleşir. İnsanlar, egoistik ilişkilerinin kendi kişisel yaşamları, toplum, ülkeleri ve tüm dünya için zarar verici olduğunu hissetmeye başlarlar ancak başlangıçta bu kötü doğaları ile ne yapmaları gerektiği onlara açık değildir. Ve sonrasında, acı çekmeler yüzünden, birleşmelerini ve global entegral doğaya benzer hale gelmelerini, yaşayan bir bedendeki hücreler gibi ve doğanın tek bir bütün sistemi olarak birleşmelerini sağlayan bir metot ifşa ederler.

Bu birleşmede, özel bir tip varoluşu ifşa ederler, doğanın genel sistemini ve tüm parçalarının birbirlerine olan bağlılıklarını algılamaya başlarlar. Doğanın içsel gücünün her şeyi nasıl kontrol ettiğini ve insanlığı mükemmelliğe yönlendirdiğini görürler. Ve bu şekilde, gelişimin kısıtlayıcı “tarihsel” yoluyla değil, yerine,  anlayış ve anlaşma geliştirerek, bu süreçle kendi kişisel bilinçli ilgimizi geliştirerek, bunları yerine getirirler.

Kendi gelişimimizde kendi girdilerimizin olması gereklidir. Doğanın tüm parçalarının birleşmesi ve bunun gelişimimizin en yüksek derecesi olduğunu anlamamız için çabalamamız gereklidir, Bu bize “insan” şeklini verir. Bunu yerine getirerek, doğanın entegre gücünü edinmiş oluruz ve insan toplumunun gelişmesine yön göstermiş oluruz.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: