Harfler Üst Gücün Sembolleridir

thumbs_laitman_433_02`Yeri Olmayan Dünya`  başlıklı blok yazısında söz edilen,  yukarının bu dünyaya etki eden iki gücünü (almak ve ihsan etmek) kayda geçirmek istersem, bunları bir grafik üzerinde göstermeliyim; bu güçlerden biri nasıl hareket eder ve diğeri nasıl hareket eder ve bunların her ikisi birden belli bir materyal üzerine nasıl etki eder.

Bu iki gücün materyal üzerindeki net etkisini sembolik bir formda kayda geçiririm, sonra bu sembollere bakarak şimdi bu iki gücün bu materyale şu şekilde etki ettiğini bilirim.

Şimdi diyelim ki bu sembol bir harf, “Şin (ש) harfi olsun.” Harf bir semboldür, Şin harfi bizim materyalimizin içine basılmış olan bu iki gücün genel formudur, alma arzusudur, keyif alma arzusudur, çünkü bizim dünyamızdaki materyalin tümü budur.

22 harf ve 5 son-harf (Mantesepah) vardır. Hepsi toplam 27 harftir, bunlar sembollerdir, bu iki gücün kombinasyonları, standart formlarıdır, tıpkı bir malzemenin üzerine baskı yapan bir pres gibidirler, alma arzusudur, egomuzdur ve bu izlenimlerle yaşamaya ve değişmeye başlar.

KabTV , “Yeni Hayat”, 21/02/2014

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: