Diğerlerine Memnunluk Vermek, Yaradana’a Memnuniyet Verir

Soru: Diğerlerinin arzularını kendiminmiş gibi dilediğimde, sadece insanlar için iyilik yapmayı istemeyip, Yaradan’a memnuniyet vermeye mi niyetlenmem gereklidir?

Cevap: Siz onlara memnunluk verebilmenin olasılığını istersiniz, bu arzuların tıpkı sizin arzularınız gibi olmaları gerçeğine reğmen, siz bununla Yaradan’a memnunluk veriyorsunuzdur. Yaradan’a direkt olarak memnunluk veremezsiniz çünkü O’nun hiçbir şeye karşı bir eksikliği yoktur. Yani siz tüm dünyaya mutluluk verirsiniz ve Yaradan da bundan haz alır.

Sizin kalpteki noktanız dışındaki tüm dünyayı içeren bir bölge vardır. Tüm ruhu içeren geniş bir daire vardır ve siz kendi noktanız ile bu dairenin dışındasınızdır ve diğelerinden de istiyorsunuzdur. Yaradan’ı bu daireye getirerek, O, hepsine ihsan edebildiği için, mutlu olmaktadır. Bunu, Yaradan’ı ihsan etmeye getirmeniz izler ve bununla da O’na memnunluk getirmiş olursunuz.

Bunların insanlar için iyi olması için dua edersiniz ve bununla Yaradan’a memnunluk vermeye niyet edersiniz. Bunun nedeni Yaradan’ın mükemmel olması ve ihsan etme niteliğinin yanında hiçbir eksikliğinin olmamasıdır ve O’nun bunu gerçekleştirmesini siz mümkün kılmış olursunuz. Ancak Kli (kap) O’nun içinde bulunmaz; kap yaratılanlarının içindedir, tüm insanlık ile birlikte.

16 Nisan 2014 tarihinde yayımlandı

Günlük Kabala Dersinin 4.Bölümü, 6 Nian 2014, Rabaş’ın Yazıları

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed