İyiliğin Yönüne Doğru Dönün

Herkes kendi içinde yer alan 613 arzuyu keşfetmeli ve onları düzeltmelidir. Yaşamımızda ve herşeyde dağıtım yapmayı çok arzulamak, sadece bunun için zahmete değer. Bu amaçta hedeflenmiş herşeyi kabul etmeniz gerekir. Ve size karşı olan herşeyi de, iptal etmeniz gereklidir. Bunun için, herhangi bir ödün verilemez, sadece üst kanun, Işık ve Kap’ın birbirlerine bağlanmaları, neyin bizim tarafımızdan yapılmasına bağlı olduğunu belirlemelidir.

Umuyoruz ki, alma arzusunun 613 parçasının hepsini keşfedeceğiz ve grup içerisinde kuracağımız bağ sayesinde de, onları açıklığa kavuşturarak, temizleme konusunda  başarılı olacağız. Bu arzuların egoizmlerini göreceğiz ve onların ihsan etme için düzeltilmelerinde çalışmaya başlayacağız. Ve bu da ancak “Tora” dediğimiz “Islah Eden Işık” sayesinde mümkündür.

Bu yüzden, varlığımızın tümü sadece Tora ve Mitsvalar (sevaplar) sayesinde mümkündür, bu da, sahte nefretin 613 arzusunu keşfetmemiz gerektiği ve onları da Mitsvaları yerine getirmek dediğimiz, ihsan etmek ve sevmek için düzeltmemiz gerektiği anlamına gelmektedir. Mitsva (sevap) Tora dediğimiz, Üst Işık sayesinde Yaradan’a bağlanmamızı ve bununla O’na memnuniyet vermemizi sembolize eder.

Bunun nedeni, günümüzde O’nunla olan ilişkimizde tıpkı nankör çocuklar gibi olmamızdandır. Düşünün ki, çocuklarınız sizi tanımak ve bilmek istemiyorlar, size küçümsüyor ve sizden nefret ediyorlar, herşeyde size karşılar, hatta sizin baktığınız yöne dahi bakmak istemiyorlar. İşte bu günümüzde Yaradan ile olan ilişkimizde bizim ne şekilde davrandığımızın tarifidir. Ve hatta bu bile yeterli bir örnek değildir çünkü, bizler Yaradan’ın bizleri sevdiği gibi çocuklarımızı dahi sevmiyoruz.

Bu yüzden, O’na doğru yaklaşmaya başladığımızda, sevdiğimizde, aramızdaki iyi ilişkiyi keşfettiğimizde, kalplerimizi ve ruhlarımızı O’nun huzurunda açtığımızda, Yaratan’a büyük bir memnunluk vermeye başlamış oluyoruz. Tüm bunlar O’na büyük bir sevinç getirmektedir. Bu durumu tarif etmeye ve hissetmeye çalışınız. Bugünkü davranışlarımızla, Yukarıdan ne berbat acılar davet ediyoruz! Yaratan, bizlerin yüzlerimizi O’na doğru çevirmemizi ve O’na yakınlaşmamızı, O’nu tanımamızı ve bize vermek istediği tüm iyilikleri kabul etmek için hemfikir olmamızı bekliyor. Ve eninde sonunda, bunun gerçekten ebedi iyilik olduğunu anlayacağız.

28 Şubat 2014’de yayımlandı.

21 Şubat 2014 tarihindeki Yemekteki konuşmadan.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: