Dua Etmek Kalbimin Yanıp Tutuşması için Yalvarmak Demektir

Soru: Neden, kişi kendini, erdemliğinin ölçüsüne göre yargılamalıdır denir? Bunu kendi başına mı gerçekleştirir? Kişinin üstünde işleyen ve çalışan, Üst Işık değil midir?

Cevap: Üst Güç, herşeyi yapıyor olmasına rağmen, biz, O, burada çalışıyor demeyiz. “Kişi düzeltmelidir” dediğimiz zaman, bu kişinin Üst Işık’tan kendisini düzeltmesini istemesi anlamına gelmektedir.

Büyük bir mimar tarafından yapılmış bir ev hakkında konuşurken, bu bizim dünyamızda da aynı şekildedir. Aslında evi gerçekte yapan mimarın kendisi midir? Evi mimar planlamıştır ancak onu inşa edense yüzlerce çalışandır. Fakat bizler, evin mimar tarafından yapıldığını söyleriz ve hatta bazı büyük yapıların girişlerinde bir plakanın üzerinde evi yapan mimarın adının olduğu bir plaka asılı olur.

Aynı zamanda çalışan güçler hakkında da konuşmayız. İyi ve iyiliksever olan Yaradan vardır, “O’ndan başkası yoktur”, O, bizlere karşı gelinemez bir kanun verdi: Manevi merdivendeki tüm seviyeleri belirleyen, formların eşitliği kanunu. Fakat tüm yakarışlarımız, tüm çalışmamız sadece bize bağlıdır. Eğer doğru özlemi hissederek, kendimizi harekete geçirirsek, o zaman Işık’ı alabileceğiz.

Bu hiçbir zaman bitmeyen ve değişmeyen, sürekli bir kaynaktır. Herşey, sadece bizlerin Işık ile olan formlarımızın eşitliğine bağlıdır. Bu yüzden, Işık bizi düzeltiyor demeyiz. Eğer herşey hazırsa ve O, iyi ve iyilikseverse, pozitif değişiklikler için herşey arzum ile belirlenir ve Işık aniden tüm güçte çalışır.

Aslında, bunu yapması için Işık’tan talep etmeme bile gerek yoktur. Bu yüzden, Yaradan’a “yalvarmak” değil de “dua etmek” deriz çünkü, kendimi harekete geçirmek için aslında kendime yalvarmam gerekiyor, O’na değil. Arzularını ifşa etmesi gereken benim ve tüm hareketler kalbimizi yakıp tutuşturmak içindir. Üst Işık, kesin dinlenme durumundadır ve problem sadece kalbimizdedir.

8 Mart 2014’de yayımlandı

Günlük Kabala Dersine Hazırlık’tan, 5 Mart 2014

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: