Bir Seviyeden Bir Sonrakine

Bizler  artık anladık ki, yeni manevi bir seviyeyi yalnızca aramızdaki bağ ve birlik ile keşfedebiliriz; ve şimdi bir seviyeden bir sonraki seviyeye nasıl hareket edeceğimizi şimdi anlamaya başlıyoruz. İlk defa bizler yolumuzu, onun unsurlarını ve içinde dahil olan hareketleri anlama idrakına geldik: ilk defasında sağ ayak ile sonra sol ayak ile adım atmak ve beden ise bunun ortasında. Nitekim bizler orta çizgi ile ilerleme sağlarız:  sağ ayak, sol ayak ve ileriye doğru başka bir adım, sağ ayak ilk önce ve yalnızca ondan sonra sol ayak kendi tarafımızdan yapılır.

Bizler her zaman sağ çizgiden başlarız nitekim ihsan etme, sevgi, bağın koşulsuz inanca doğru olan yol ile ilerleme sağlarız. Fakat sol çizgi ise, Işığın bize bunu nasıl ifşa ettiğine göre ifşa olur. Yani her seviyede şöyle der: ”Ben kötü eğilimi yarattım ve ben Tora’yı da lezzet versin diye yarattım”, ki kötü eğilimi ıslah etsin. Bu kötü eğilimin üzerindeki Işığın etkisi sistemine dayanır. Işık yardımı sayesinde düzeltilir, ıslah olur ki, sizler ilerleme sağlayasınız.

İçinde bulunduğumuz sistem budur. Sağ taraf ihsan etme, sevgi, bağ ve birlik (∑), bu Hesed (merhamet) tarafından gelen her şey demektir. Ben ortada iken, sol çizgi alma arzusu, bilmek, alma kuvveti yani ego anlamına gelir. Ben kendimi neye veririm? Ben kendimi kalp içindeki noktaya veririm ve böylece ben Yaradan‘ı amaçlar ve O’na ulaşmayı arzu ederim.

Soru şudur: nasıl ilerleme sağlarım? Benim ilk hareketim sağ çizgi ile başlamak olur yani ihsan etme arzusu, sevgi, birlik ve azami şekilde Yaradan ile bir olmak.

Alttaki grafiği büyütmek için lütfen üzerine tıklayınız.

Bizim birliğimiz ego üzerinde yer alır ve tabii ki, onsuz manevi çalışma içinde idare edemeyiz. İlerleme sağladığımız zaman içinde o bizimle bağ içinde olup, ilk ve en eski seviyedir.

Ortaya çıkan şudur ki ego (1) kalptir ve içinde kalp noktası vardır; bunun içinde bağ ve birliği gaye edinirim. Bunu yaptığım an, o zaman ben belli bir aydınlanmayı (3) bağımızda ve birliğimizde (2) almaya başlarım. Herhalde bizler birlik hissiyatı içinde henüz Yaradan’ı hissetmeyiz, fakat aslında bu zaten O’nun hissiyatıdır.

Bu niteliği edinmemiz durumunda ego bununla tekrar bağ kurar (1b). Tekrardan biz onu birliğe (2b) yönlendiririz ve nihayet bir sonraki, öncekinden çok daha yüksek olan seviyeye erişiriz. İşte bu şekilde ilerleme sağlarız.

21.7.2013 tarihli Kabala dersinin 2. bölümünden, Şamati 59 : ”Çubuk ve Yılan hakkında” 

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed