Eşeği Dairenin Dışında Bırak

Soru: Dostlara sadece gülmemek ve gerçek anlamda onlara ihsan etmek ve içsel olarak vermek, yardım edebilmek için hangi içsel aksiyonu yerine getirmeliyim? Kongrede sadece güzel vakit geçirmek ve daha sonra eve dönmek istemiyorum. Bu içsel aksiyonu yaratmak ve yerine getirmek istiyorum, öyleyse bunu nasıl yapabilirim?

Cevap: Çalıştaylarımız olacak ve bu çalıştaylarda diğerini dinlemeye çalış ve senin etrafında kurulan daireyi hisset. Herkes bir diğerinin önünde kendisini alçaltmalı böylece onlardan alabilir. Aynı zamanda, herkes bir diğerine ekleyebilir, onlara verebilir. Dairenin içinde dairedeki tüm katılımcılar tarafından paylaşılacak özel bir gücün ortaya çıkmasını istemelisin.

Hiç birimizin kendi başına duyusu veya aklı yok zira kendi aklımız ve kalbimiz hayvana, eşeğe aittir, bunu dairenin dışında bırakın. Dairenin içindeki aslında ruhlardır bedenler değildir. Önünde fiziksel kişileri görmezsin sadece onların Yaratanı ifşa etmek için bağ kurma özlemini görürsün. Bu alıştırmanın anlamı bunun içindir.

Eğer doğru bir şekilde bağ kurmayı başarırsak seni bedeninin dışına çeken daha önce hiç hissetmediğimiz belli bir yakınlığı hissetmeye başlayacağız. Edinmemiz gereken deneyim budur.

10.05.2013 Tarihli New Jersey Kongresinin 1. Dersinden

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed