Dünyaya Işığı İleten Bir Zincir

Bizler tüm manevi bilgiyi yukarıdan, Kabalistler’in ruhlarının zincirinden elde ediyoruz. Bu seviyelerin sırası değişmez. Adam ha Rişon’dan (ilk insan), Üst Güç’ü  ilk keşfeden  kişiden başlar. Bu zincir ondan başlar ve yukarıdan aşağıya koni şeklinde, bütün insanlığın bununla birleşip Yaradan’ı ifşa edişine kadar  alçalır.

Bu şekilde Üst Işık, yüksek bilgelik, ıslah eden Işık, duanın yükselişi, MAN (Mayin Nukvay-Dua), ve onlar için karşılık, MAD (Mayin Duhran), buradan gelir. Herşey iletilir ve yalnızca bu zincir sayesinde, bir sistem içinde birbirimize bağlı olduğumuz için alçalır.

Bu şekilde, yüce Kabalistler’in bize bıraktığı manevi mirasa sadık kalarak, onlara da Yaradan’a duyduğumuz saygı  ile yaklaşmalıyız-aynı derece ve belki de daha fazla. En önemlisi de, kitaplar (yazarlar Hohma [erdemlik] ışığının kaynağıdır ve kitaplar da onların bize bıraktığı iletişim aracıdır) ve yazarlar ile bir olmaktır.

Kişi eğer bu kaynaklara karşı önem ve değer hissiyatını kendi içinde geliştirirse, o zaman doğal olarak, onlara karşı ilgisi uyanır ve onlara daha çok yakınlaşır. Kişi bu yüce Kabalistler’e saygı duymaya başlar ve onların yazdıkları ile bağ kurar ve onların yardımı ile Yaradan ile bir olmaya ulaşır.

 28.4.2013 tarihli Kabala  sabah  dersinin 4. bölümünden, Şamati  #25  

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed