Tüm Seviyelerde “Çiftler”de Islah

Soru: Kongre sırasında neden bağ kurarız? İhsan etme niteliğinin ifşası için bir kap hazırlamak için mi, yoksa sadece erkekleri desteklemek için mi?

Cevap: Öncelikle, ayrı olan erkek kabı ve kadın kabı yoktur. Atsilut dünyasının Malhut’u tüm ruhları içerir ve erkekler ve kadınlar onun içinde birleşmezlerse, Zer Anpin ve Malhut’u, bizi ıslah etmesi için Üst Işığı çekmek üzere birleşmeye uyandıramayız.

Bugün, biz, erkekler ve kadınlar, yani kırılmış ruhlar, Atsilut dünyasının Malhut’una MAN’ı (ıslah için talep) yükseltmeliyiz. MAN,  erkeklerin ve kadınların kolektif arzusuyla birleşmeli ve Zer Anpin ile ilişkide olmalıdır. Sonra “ baba ve anne” denen daha da üst bir çifti harekete geçirirler.

Bu yüzden, burada hareket eden üç çift vardır, gelişimin ve geri çekilmenin benzer aşamalarıdır. Bizim “girişim”imiz sayesinde ikinci çifti uyandırırız ve bu üçüncü çifti uyandırır ve dördüncü çift zaten Arih Anpin’e, Eyn Sof’a (sonsuzluk) aittir.

Bu demektir ki Kabalistlerin bizlere anlattığı manevi seviyeler açısından kendimizi doğru şekilde dengelemeliyiz. Burada iki “yarım parça” vardır, ihsan etmek üzere birbirini tamamen tamamlayarak manevi eylemi gerçekleştiren erkek ve kadın. Tam aynı şekilde hareket edersek, üstte olana adapte olacağız ve sonra kendimizi O’na doğru yükselişte keşfedeceğiz.

Günlük Kabala Dersi, 2. Bölüm, Şamati #7

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed