Lütfen Oyalanmayınız, İleriye Doğru Hareket Ediniz!

Soru: Yukarıdan emir gelmeden parmağımı bile kaldırmıyorsam, ıslahım için ne yapabilirim, benim özgür seçimim nerededir?

Cevap: Islahımız ile ilgili özgür seçimimiz yoktur. Özgür seçimimiz yalnızca ıslahı hızlandırmak içindir. İçinden geçtiğiniz seviyeleri araştırmanıza gerek yoktur. Onların içine daldığınızda oyalanacak ve ilerlemenizi geciktireceksiniz.

Yapabileceğiniz yalnızca tek faydalı hareket ıslahınızı hızlandırmaktır. Bu, size ifşa olmuş seviyelere kesinlikle bağlı değildir. Bu yalnızca sizin birlik olma hissiyatınız ve diğerleri ile olan bağ hareketlerinize bağlıdır.

Nitekim çalışmamız basittir ve bizler buna ilkel bile diyebiliriz. Yapmanız gereken tüm şey, size ne olursa olsun veya ne ile karşılaşırsanız karşılaşın, bunun üzerine yükselip devamlı bağı arzulamaktır. Bu çalışmanın sonucu olarak, yeni bir zihne, bilgeliğe, şükür ki hep tek yöne ısrarlı bir şekilde yöneldiğiniz için ilerleme sağladığınız hissine sahip olduğunuzu, aynı ”öküzün yükü ve eşeğin taşıdığı ağırlık” gibi kendinizi tek yöne odakladığınızı keşfedersiniz.

8.1.2013 tarihli Günlük Kabala Dersinin 1. bölümünden, ”On Sefirot Çalışmasına Giriş”

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed