Kozadan Çıkmak ve Manevi Dünyaya Girmek

Soru: Kadın kongresi öncesinde ne tür bir içsel hazırlığın yapılması gerekir?

Cevap: Aramızdaki bariyeri kırmamız için, bir şekilde durumu yumuşatmak için, grupla bir çalıştay yapmamız gerekir veya bir tür etkinlik; bir ilişki inşa etmeye yönelik bir tarzı harekete geçirmenin bir ölçüye kadar mümkün olduğunu hissetmek üzere: birbirimizden uzak olarak oturmamak ve kendi içinize dalmamak için, fakat kendinizden çıkmak, bir şekilde kendi üzerinize çıkmak, diğerlerine doğru dışarıya ve sonra manevi kabımızı, kliyi bulacağız.

Kendi içimde olduğum zaman bu net bir kadın duygusudur, “İçimdeki ben”. Erkeklerde bu o kadar belli olmaz. Bir taraftan, kadınlar bunun üstesinden daha zorlukla gelir, diğer taraftan da daha kolaylıkla, çünkü onların içinde olan “koza”yı belirlemeleri onlar için daha kolaydır. Kadın çok net şekilde “içimdeki ben” durumunu hisseder, erkekler ise hissetmez. Erkek bu “koza”ya erişene kadar çok zaman geçer.

Bu yüzden, kadınların birkaç toplantı, bu konu üzerinde konuşma yapmasını öneririm. Bir çalıştay olabilir. En azından kendimizden çıkmaya başlamak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ve sonrasında, kongre sırasında, bunun hakkında konuşacağız ve bununla uğraşacağız.

Soru: Kongredeki mevcudiyetinin önemini anlayan fakat fiziksel olarak oraya gitmemeyi tercih eden kadınlara ne tavsiye edeceksiniz? Onların bu “koza”nın üstesinden gelmesine yardım etmek nasıl mümkündür?

Cevap: Kişi sadece karar vermeli ve etrafındakilere dikkat etmeden kendi üzerinde çalışmalı diye düşünüyorum: “Bunu şimdi yapmalıyız!” ve uygulamaya başlamalı, sürekli olarak izolasyon kabuğundan çıkmaya çalışarak. Göreceksiniz ki bir taraftan ne kadar zor, fakat diğer taraftan bu “koza”dan ve içten gelen sürekli darbeler onu sonunda kıracaktır. Fakat kaçınılmaz olarak kişi bunu yapmalı! Bu olmadan, bizim dışımızda bulunan, bu “koza”nın sınırları ötesindeki manevi dünyada olduğumuzu hissetmeyeceğiz.

Sanal Ders 6 Ocak 2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: