Kadın Kongresi: Hoş Bir Sürpriz

Soru: Birçok kadın için kongre sürpriz oldu. Her kadın kendi başınayken, erkeklerin etrafında birlikte olma talebinden, “birleşmiş kadın” durumuna keskin bir geçiş oldu.

Cevap: Dünya değişti ve şimdi ileri adım atmamız gereken durum açığa çıktı. Koşullar bunu zorluyor ve bundan kaçış yok.

Asla düşünmemiştim kadın gruplarıyla uğraşmam, onlarla Kabala hakkında, ıslah, yetiştirme ve her şey hakkında konuşmam gerekeceğini. Çocuk yetiştirme konusunda konuşmak tamam ama kadının birleşmiş imajını yaratmak hayır.

Fakat birdenbire, erkekleri ileri itmek için, kadınların erkeklerin etrafında birleşmesi ihtiyacı oldu. Bu arada, bunun hakkında birkaç sene önce konuşmuştum. Sonra, kongrede, bir resim çektik, kalp şeklinde bir daire yaratarak, erkekler içeride ve onları saran kadınlar, sanki erkeklere baskı yapıyor, maneviyatı talep ediyor gibi.

Dört yıl geçti ve birçok şey değişti. Kadınların birliğine ve erkeklere manevi yardıma talep var ve sadece erkeklere baskı yapıp, “bana manevi kazanç olarak ne getirdin?” diye sormak değil, fakat bu sürece daha aktif şekilde katılmak gerekir. Zamanın gerekliliği budur.

Kadınların, her birinin kocasını ileri iterek sadece erkeklerin arkasında durması değil, aynı zamanda bizim önümüzde, birleşmiş erkek imajı önünde durmaya hazır olan, birleşmiş kadın imajını oluşturmak üzere kendi aralarında birleşmesi için ihtiyaç ortaya çıktığında, zamanı gelmişti.

Bir sonraki adım olarak koşul o kadar birdenbire belirdi ki beni bile şaşırttı. Ben her türlü değişikliğe alışığım (ne çok şeyden geçtim!), fakat bu değişimler benim için yeniydi.

Bu yüzden, tamamen yeni bir seviyeye, manevi ıslaha doğru yükselişe girdiğimizi anlamamız gerekir. Eğer bunun üzerinde çalışırsak ki bunu çok çabuk yapabiliriz, o zaman ifşayı, üst dünya ile ciddi manevi birleşimi edineceğiz. Onun üzerimizde nasıl “nefes aldığını” bir parça hissetmeye başlayacağız, bunun yakınlaşmasını dört gözle bekleyeceğiz. Gerçekten umut ediyorum ki bu olsun.

 Sanal Ders, 6.1.2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: