Kadın Kongresi: Hiçbir Şey Kolay Gelmez

Soru: Nasıl “kendinden çıkabilirsin”? Herkesle içsel konsantrasyon aracılığıyla, düşüncede mi bağ kurarsın, yoksa fiziksel temas ve etkileşim ile mi?

Cevap: Herkes farklıdır, fakat reddediliş, herkesde kişinin egoizmine göre açığa çıkar ve buna göre, çaba göstermesi için ona fırsat verilir. Bunun birisi için daha kolay ve başka birisi için daha zor olduğunu düşünmemelisiniz. Birisine her şey kolay gelse bile, bu sadece başlangıçtadır. Yani, hiçbir şey hiç kimseye kolay gelmez; herkes için eşit olarak hesap edilmiştir.

Daha açık ve canlı insanlar vardır  ve tam tersine, bazıları daha kapalı ve içe dönüktür. Fakat sonuçta, hiç kimse diyemez ki o, diğer kişiden daha fazla ya da daha az çaba göstermelidir; bu ölçü herkes için eşittir; sadece ifade edilişlerde, dışsal açığa çıkış tarzında farklılıklar vardır, fakat daha fazlası değil. Bu yüzden kıskanmamız gereken kimse yoktur. İnsanın doğasına göre, her zaman ona Yukarı’dan verilen koşullarla, engellerin üstesinden gelmesi için ona güç ve beceri verilmiştir.

Sanal Ders, 6.1.2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: