Kadın Kongresi: Hayali Gösteri Üzerine Çıkmak

Soru: Kongre sırasında kadınların niyeti ne olmalı?

Cevap: Öncelikle, kongre sırasında, düşüncelerimizi yönlendireceğiz. Bunun için bağımıza ve birliğimize adanmış olan, doğru hazırlık çalıştayları ve konuşmaları yapmalıyız.

Tüm arzuları ve düşünceleri, günlük egoist niyetlerimizi, bu dünyayı ilgilendiren her şeyi aşağıda bırakarak, genel ve tam “bir” olmak için, tüm kongre buna doğru yönlendi. Her kişinin kendi kalbinin içinden noktasını çıkarması ve onu diğerleriyle birleştirmesi gerekir. Hayal edin ki önünüzde bir sepet ya da tabak var ve tüm kalpteki noktalarımızı oraya atıyoruz ve onları birleştiriyoruz. Sonra onların içinde, onların bağında, üst dünyayı hissedeceğiz.

Niyet bu olmalı, kendimizin üzerine çıkmak, evde olan her şeyi, tüm sorunları, dünyanın tüm günlük koşullarını unutmak ve bunların hepsinin, üzerine çıkmamız için olduğunu anlamak.

Tüm dünya, kendimizi Yaradan’ın tarafına transfer etmemiz gerektiğini anlamamız için mevcuttur. Kendimizin dışında, gerçek dünyayı keşfederiz. Sonra bu dünyanın, bana doğru hedeflenmiş bir niyet gibi yapıldığı, tüm bunun sadece bir gösteri olduğunu anlayana dek içinde olmam gereken özel bir tiyatro performansı gibi yapıldığı, içinden uyanmam ve dışında gelişmeye başlamam gereken bir rüya gibi olduğu açık olacaktır. Orada, tamamen farklı bir durumda, sonsuz ve bütün bir durumda, gerçek kendimi bulacağım. Bizim bu duruma girmemiz gerekir.

Ve dünyamız kaybolmaz; her zaman tiyatro gösterisiyle devam edecektir, fakat neden her defasında yeni bir eylem verildiğini zaten anlayacağım. Ve her defasında bu eylemin üzerine çıkacağım, daha yükseğe ve daha yükseğe, diğer şeylerle daha yoğun bir şekilde olarak, ta ki bu dünyadaki tüm çalışmayı bitirene kadar, ta ki onun ötesindeki genel birlik, tam bir bağ içinde olana kadar. Ve o bizim Gimar Tikun’umuz (son ıslah) olacak – bir, birleşmiş manevi kadın.

Sanal Ders 6 Ocak 2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed