Kadın Kongresi: Bir Dua

Soru: Birleşmiş kadından ne dua çıkmalıdır?

Cevap: Daha ileri bir birlik amacıyla, birleşmiş kadından birleşmiş erkek için birleşmiş dua çıkmalıdır! Ve daha başka bir şey değil. Ve aynı şey erkeklerden de çıkmalıdır çünkü aramızdaki birlik aracılığıyla “Adam” denen şeyi edineceğiz, orada Yaradan ifşa olacak, söylendiği üzere: “Erkek, kadın, aralarında Şehina.” Sağ ve sol çizginin orta çizgide birleştiği bir duruma ulaşmamız gerekir ve orada Yaradan ifşa olacaktır.

Dolayısıyla, şimdi hem kadınlar hem de erkekler hazırlanıyorlar: kadınlar kendi kongrelerinde ve erkekler kendi kongrelerinde, aynı haftanın sonunda. Ve sonra ne yapacağımızı göreceğiz; öyle arzular yaratabileceğimizi düşünüyorum ki kadınların birliği, bize birleşmiş kadın imajını verecek ve erkeklerin birliği, birleşmiş erkek imajını verecek ve sonra manevi olarak birleşmeye başlayabileceğiz. Maneviyatta birbirimizi ne kadar özlediğimizi hissetmeye başlayacağız, alma niteliği ile ihsan etme niteliğinin karşılıklı olarak bağ kurmaya başladığını hissedeceğiz ve Yaradan aramızda ifşa olacak. Elde etmemiz gereken budur.

Dolayısıyla, genel kadın arzusu (hisaron), Yaradan ile birleşmek için kendimizin üzerine çıktığımız zaman açığa çıkar, Yaradan’a  giden yolda  hissederiz ki eşimizi, erkek kısmını bulmalıyız.

Bu nihai bağdır! Bunun sizi nasıl sevinçle doldurduğunu hissedeceksiniz, onun doyumu en yüksek zevk! Bunu kelimelere dökmek imkânsız! Bu dünyaya dair çeşitli zevkleri hayal edin, milyonlarca yıldan beri dünyadaki insanlardan onların hepsini bir araya toplayın ve bu güçlü zevki milyarlarca kez daha fazla hissedeceksiniz. Hiçbir kıyaslama yok ve bu sadece Nefeş de Nefeş ışığı, en küçük manevi ışık.

Sanal Ders, 6.1.2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: