Erkek İçin Yalnız Olmak İyi Değil

Bir kadın, başka bir kadınla ancak ikisi de kendilerinin üzerine, kalpteki noktaların üzerine çıkarsa, bir bütün için bağ kurabilir. Mevcut fiziksel seviyede, dostla bağ imkânsızdır. Bu demektir ki eğer bir kadın başka bir kadınla bağ kurarsa, bu durumun manevi bir bağa çok yakın olduğu onun için bellidir. Diğer bir deyişle, amaç kadınları mecbur bırakır.

Diğer taraftan, erkekler aralarında daha kolayca bağ kurarlar, çünkü dünyamızda bir ödül görürler. İş, spor ya da meyhanede oturma bazında bir araya gelebilirler.

Fakat hatırlamalıyız ki bağ kuran erkekler arkasında kadınlar vardır ve erkeklerin bağına şükür ki kadınlar da bir şekilde bağ kurmaya hazırdırlar.

Olayların doğası budur ve bu ne yerilir ne de övülür. Ancak, bunu kullanabiliriz, çünkü birçok kadın için manevi bir kap düzenlemek daha kolaydır ve eğer erkekler onlara destek olurlarsa, hepimiz için maneviyata yönelik doğru yön olacaktır.

“Onun aleyhine yardım” ifadesinin anlamı budur ve bunu daha da tam derinliğine anlamalıyız. Adama yardım verilmiştir ve eğer onu doğru şekilde kullanırsa, amaca ulaşacaktır. Dolayısıyla Yaradan dedi ki, “Erkek için yalnız olmak iyi değildir” (Yaratılış, 2:18), ya da diğer bir deyişle, Yaradan olmadan yaşamak iyi değildir. “Ona, onun aleyhine bir yardım yapacağım,” ki böylece Bana (Yaradan) ulaşacak.

Günlük Kabala Dersi, 2. Bölüm, 13.1.2013, Şamati #7

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed