Egomun Aynası

Soru: Kongre sırasında fiziksel düşmanlık, kayıtsızlık, ilgisizlik ve sadece izleyici olma arzusu hissettiğimiz zaman, bu durumların üstesinden nasıl geliriz ve nasıl gelmeye çalışmalıyız?

Cevap: Hepsi ruh haline bağlıdır. Örneğin, çocuğuna karşı nasıl fiziksel bir hoşnutsuzluk  olabilir ki?  Başkası ondan hoşlanmayabilir fakat benim için o kendimindir. Kadın bunu anlar. Dolayısıyla, her şey kendimizi neye uyumladığımıza bağlıdır.

“Fiziksel düşmanlık” kavramı diye bir şey yoktur, sadece amaç vardır. Ve bu benim için önemli olduğu ölçüde, amacı elde etmenin araçlarını, amacın kendisiyle aynı değer ve yücelikte algılamaya başlarım. Amaç adına, birisine yakınlaşmalıyım, onunla konuşmalı, onu kucaklamalı ve birleşme eyleminde birlikte olduğumuzu hissetmeliyim, o zaman kişinin kendisine bakmam.

Ve genelde, dışsal olan şey ne demektir? Nihayetinde, bana gösterilen insanlar değildir, benim onlara yaklaşımımdır, belli bir imajda kendi yansımamdır. Bu kişiyi izleyerek, kendi üzerimde ne kadar çok çalışmam gerektiğini idrak ederim ve kadın ya da erkek o kişinin kesinlikle bununla bir ilgisi yoktur. Öylesi bir formda gördüğüm, kendi egoizmimdir, kişi değildir. Kendimi gördüğüm bir ayna gibidir. Bu tam bir sistemdir, Şamati makalelerinden birinde ifade edildiği üzere: “Yaradan Senin Gölgendir.”

Öyleyse, burada nasıl bir reddediliş olabilir? Aksine, canını sıkan şey, tam olarak en etkin metotdur, birbirine yaklaşma ve kendinin üzerine çıkma fırsatıdır. Bunu deneyin ve bunun böyle olduğunu göreceksiniz. Ve baştan sona, bu senin içinde eziyet edecektir, seni geri itecektir, fakat ileri gitmeye devam etmelisin. Vaktini boşa harcama! Bunu kaybetmek çok yazık olur. Herkesi gör, kendini iptal etmeye çalış ve sonra herkesle birlikte akışla birlik içine alınacaksın.

Kongreden önce tüm kadınları birbirinden af dilemeye, eski şeyleri unutmaya ve tüm yeni bir seviyede başlamaya teşvik edeceğim. Bir parça kendinizin üzerine çıkmaya çalışın; aksi takdirde, Kabala çalışmakla ne yapıyorsunuz? Her zaman “kendini” izleyemezsin. Aksine, onun üzerine ayağını basmalısın ve ezmelisin.

Sanal Ders, 6.1.2013

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: