Ruhun İnşası İçin Bir Dua

Soru: Durdurulmaların üstesinden gelebilmek için nasıl bir duaya ihtiyaç vardır?

Cevap: İlk önce O’nun için övgü sağlamalı ve daha sonra talepte bulunmalısın. Talep aynı zamanda Yaradan’a memnuniyet getirmek için olmalıdır. Bu demektir ki bir dizi aksiyon ve arzu var burada: Biri diğerine bağlı olan ta ki hepsi bir zincirde ve tek bir hizaya gelene dek.

Yaradan’ın yüceliği ve benim değersizliğim. Ve talep, bu zincirin içerisinde beni bağlayacak olandır; kendimi düzeltmem için bana güç verilmesidir zira tüm bunlar Yaradan’ın çalışmasıdır, benim değil. Tüm bunlar Yaradan’a memnuniyet getirebilecek düzeltilmiş durumu edinebilmem içindir.

Her şeyi tek bir zincirin içerisinde uygun şekilde düzenlediğimde, süreci ne kadar çok bildiğimi ve anladığımı ve hangi ölçüye göre süreçle hemfikir olup onun parçası olmayı istediğimi gösteririm. Buna benim “manevi kabım” denir.

Eğer tüm arzular, düşünceler, sebepler ve sonuçlar doğru şekilde düzenlenirse, bunlar Kabalistlerin yazmış olduğu Siddur’daki (Dua kitabı) gibi bir dua oluştururlar. Böylece, şükran içinde, bir talepte ve minnettarlıkta Yaradan’a memnuniyet getirmek için yani kabımı inşa etmek için nasıl yakarışta bulunmam gerektiği konusunda örnekler verirler. Dua, manevi kabın inşasıdır.

Bundan daha fazlasına ihtiyacımız yoktur, ancak şunu da bilmeliyiz ki her şey Işık tarafından yapılır ve bu yüzden bizden talep beklenilir ki bu aksiyon Yukarıda yer alsın. Doğru kabı edindiğimizde,  bununla ‘‘ihsan etmek için almak’’ aksiyonunu yapabileceğiz.

İlk önce ihtiyacımız olan şey kötülüğün tanınmasıdır; bu kötülüğün netleştirilmesi, bundan kendimizi ayırmak arzusu ve ıslah için talep.  İlk önce ‘‘ihsan etmek için ihsan etmek’’ ve daha sonra ‘‘ihsan etmek için almak’’. Bunun hepsi manevi kırılmadan bile önce Yüce Meclis’in (Sanhedrin) hocaları tarafından bizler için hazırlanmış olan Siddur’daki duaların sıralamasına göre yansır.

06.09.2012 Tarihli Günlük Kabala Dersinin 1. Bölümünden, Rabaş’ın Yazıları

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed