Bağlanma Noktaları Vasıtasıyla İlerleyiş

Zohar Kitabının bizlere anlattığı gibi karşılaştığımız tüm sıkıntılar ve zorluklar yoldaki duraklamalardır. Unutmamalıyız eğer ki bağlanma içerisinde olmuş olsaydık hiçbir şeyi açıklamaya ve hiçbir şeyi yazmaya gerek kalmazdı. Tek ihtiyacımız olan şey bağlanmaya ulaşmaktır – doğru talep budur.

Eğer talebim her zaman doğru olursa, talebime göre sabit olarak bağlanma içinde olurum. Sadece talep etmeliyim ancak talep doğru ve arınmış mutlak arzu için olmalıdır – içinde bulunduğum duruma ilişkili olarak.

Eğer şimdi doğru talepte bulunabilseydim şüphesiz ki, kendi seviyeme göre bağlanmaya ulaşmış olurdum. Böylece arzular, durumlar, içsel ve dışsal yaklaşımlar her defasında içimde değişirler ve eğer ben doğru talepte bulunsaydım bir noktadan diğerine bağlanarak, bu noktaların vasıtasıyla aşağıdan yukarıya direkt bir şekilde ilerlemiş olacaktım.

Bu yüzden tüm işimiz doğru taleptir, talebimizi her defasında daha ve daha fazla kusursuz şekilde arındırarak. Bu çalışma için olan hazırlığın birçok durumları vardır: Bütün bu dünya, dostlar, çalışma vb.. Tüm bunlar talebimizi arındırmak içindir.

Bu dünya ve dostlar arındırmam gereken arzumun bileşenleridir. Benden talep edilen tek şey duadır – MAN. Bu yüzden denir ki tüm ıslahlar bir dua tarafından ve arzumuzu arındırmak için yaptığımız iyi işler tarafından olur.

Kitap bize dualarımızın içindeki talep etmemiz gereken arzuları anlatır. Kabalistler bunun dışında başka bir şey yazmazlar zira sen her şeyi kendinin dışında keşfedeceksin.

11.09.2012 Tarihli Günlük Kabala Dersinin 2. Bölümünden, Zohar Kitabı

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: