Kongre’ye Dahil Olan Herkese Şükranlarımı Sunuyorum

İleriye doğru çok büyük bir adım attığımız Kharkov’da çok güçlü ve yüksek kalitede bir kongre gerçekleştirdik. Bu, tüm dünyadaki gruplarımızı geliştirdi. Evrensel bir dahiliyet hissettik: Dünyanın her tarafından herkes tümüyle bağlantılı olarak bizlerleydi. İzin verin, bunun bizi bir öncekine kıyasla daha yüksek, daha güçlü ve bağımızın daha içsel bir seviyesine yükselteceğini umut edelim.

Bu başarı, hepimizin, Yaradılışın hedefine ulaşmak için ifade ettiği önceki tüm çalışmaları ve kişisel fedakarlıkları olmaksızın imkansız olurdu. Bu durumu, hissetmek ve daha iyi realize etmek için iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Size; tüm dahil olanlara minnettarım ve sizlerle gurur duyuyorum. Bu adımın ne kadar önemli olduğunu hisseden kongrenin tüm katılımcı ve organizatörlerine bunun bizim için olduğunu bildiriyorum. Her şeyin bu şekilde gerçekleştiğinden dolayı memnunum.

İzin verin şu andan itibaren daha da derine girmeye devam edeceğimizi ve bunun içinde her şeyin nasıl da yakarışımız tarafından Yaradan’a ulaştırılacağını ifşa edeceğimizi umut edelim. Bunu şu an için size bu şekilde adlandırmama rağmen, Yaradan’a hala daha bizi yönlendirdiği, bize eşlik ettiği ve bizi kendisine doğru geliştirdiği, bize rehberlik eden üst gücü almak ve O’na doğru gelişmeye layık olmak için teşekkür etmeliyiz.

Kongredeki sizlere iletmek istediğim ana konu, bir grup nosyonunun içinde tartışan, dinleyen ve dans eden bir grupta olduğunuz hissidir ve bu sizi ayağa kaldırır. Ancak ne zaman ki bu nosyonu terk edersiniz, fiziksel bir grupta dahi olsanız, hemen düşüncelerinize yenik düşersiniz.

Bilincinizi ve kalbinizi etkileyen ve tutan dostlarımızla olduğunuzda ve onlarla bağınızı kesecek sebepteki bir inişte bu durumu sürekli hissetmeniz gerekir.

Sıklıkla çevrenin etkisi altındaki ihtiyaca olan hislere hep ihtiyacımız vardı. Aksi halde aniden hayvansal seviyeye dönersiniz. Ben, sadece ve sadece grup benim üzerimden oynadığında insanım.

Bu iki seviye herkese çok açık olmak zorundaydı ve hedef, tüm kongre programının buna doğru yönetilmesiydi. Eğer bir şekilde bu gerçekliğe ulaşmayı başardıysak, şimdi bunu kuvvetlendirmek mecburiyetindeyiz: Baal HaSulam’ın bahsini ettiği “Çevrenin Öneminin Büyük Etkisini Anlamak”. Benim tüm özgür seçimim şudur: Duyarlılığımı geliştirmek suretiyle yapabildiğim kadar bu çevrenin kuvvetini korumak.

Çevre, benim üzerimde kuvvetini korumalı ve güçlü bir etkiye sahip olmalıdır. Karşılıklı güvencemiz burada açıkça şunu göstermelidir: Beni dünyevi hesaplarımın üzerinde tutması için benim tutumuma göre benim olan, onlara doğru ve onların tutumuna göre onların olan, bana doğru şeklinde. Ve bu, bizi ruhun tevazu ve özverisine; hedefin kazanımı olan koşullara doğru yönlendirecektir.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: